Korona

Neljä uutta koronatartuntaa Pieksämäellä

Pieksämäellä on todettu tänään 4 uutta koronatartuntaa, joilla keskenään on yhteyksiä, vaikka tarkka tartuntojen alkuperä ei olekaan tiedossa. Tartuntoihin liittyen on asetettu yksi luokka karanteeniin Harjun koulussa. Myös Crossfit Pieksämäki-salin ryhmätunneille viime viikonloppuna 27.-28.11. osallistuneita on laitettu karanteeniin.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin koronanyrkki kokoontuu tänään keskustelemaan uusista koronasuosituksista, jonka jälkeen kunnat tekevät  omat päätökset suosituksista ja rajoituksista.

Nyt on aika ottaa suositukset ja rajoitukset vakavasti. Koko maan koronatilanne on pahentunut merkittävästi ja tarvitaan toimia suunnan kääntämiseen. Tässä jokaisella meillä on vastuumme, sosiaalisia kontakteja on vähennettävä, turvaväleistä huolehdittava ja maskia käytettävä tarvittaessa.

Voit varata Pieksämäellä ajan koronatestiin: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=  Varaus täytyy tehdä sen henkilön nimissä, joka on tulossa koronatestiin.

Varattavat ajat ovat joka arkipäivä klo 10-11 välillä. Aikaa varatessa asiakkaalle tulee webin kautta ohje: Tarkista puhelinnumerosi vastauksen tekstiviestiä varten.

Ota Kela-korttisi mukaan saapuessasi koronatestiin. Näytteenotto on järjestetty Sairaalantien päässä, ulkona katoksessa. Jätä auto parkkipaikalle ja tule kävellen näytteenottoon. Suosittelemme maskin käyttämistä.

Lisäksi näytteenottoon on edelleen mahdollista varata aika terveyskeskuksen puhelinnumerosta 015-7884431 arkisin soittoaikoina.