Korona

Pieksämäellä ei uusia koronatartuntoja, mutta rajoitukset pidetään yhä voimassa

Pieksämäellä koronatilanne on edelleen rauhallinen. Uusia tartuntoja ei ole todettu, mutta yksittäisiä karanteeneja on määrätty muiden paikkakuntien tartuntaketjuista. Rajoitustoimia ei vielä kuitenkaan olla lieventämässä ja Aluehallintoviraston asettama 20 hengen kokoontumisrajoitus pysyy edelleen voimassa.

Koronarokotukset jatkuvat Pieksämäellä. Rokotukset Pfizer-BioNTechin rokotteilla on aloitettu jo 31.12.2020 ja ensi viikolla aloitamme rokotukset AstraZenecan rokotteella. Modernan rokotteella rokotukset alkavat viikolla 8. Saapuvat määrät vaihtelevat 50-250 rokoteannoksen välillä seuraavat viikot.

Modernan ja Pfizer-BioNTechin rokotetta annetaan THL:n ohjeen mukaan tällä hetkellä vain yli 70-vuotiaille tai 12 viikon tehosteannoksena, jos ensimmäinen annos on annettu näillä rokotteilla. Rokotukset etenevät pääasiallisesti vanhimmista nuorempiin, sillä ikä on merkittävin riskitekijä vakavalle koronataudille. Ensimmäisenä vuorossa ovat yli 85-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa. Iso osa tästä joukosta on jo tavoitettu terveyskeskuksen työntekijöiden toimesta ja heille ajanvarausaika koronarokotukseen on annettu. Mikäli yli 85-vuotias ja hänen omaishoitajansa eivät ole saaneet yhteydenottoa, niin ajan voi varata ti 16.2. alkaen koronarokotusten ajanvarausnumerosta 015 788 4430. (HUOM! vain yli 85-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa). Ethän soita korona-ajanvaraukseen, mikäli ei ole vielä ikäryhmäsi vuoro. Yli 80-vuotiaille linja aukeaa tiistaina 2.3.2021.

THL:n ohjeen mukaan kolmatta rokotetta, eli AstraZenecan koronarokotetta, annetaan vain alle 70-vuotiaille. Aluksi rokotamme vakavalle koronavirustaudille erittäin alttiit henkilöt. Terveyskeskuksesta on aloitettu yhteydenotot näihin potilaisiin koronarokotusajan antamista varten ja tätä tulemme jatkamaan seuraavat viikot. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin ajanvarauspuhelin ja nettiajanvaraus avataan alle 70-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Pyydämme alle 70-vuotiaita odottamaan rauhassa yhteydenottoa tai uusia ohjeita rokotusten ajanvarauksista. Samaa tautia sairastavat 69-vuotias ja 71-vuotias voivat saada rokotteen hyvin eri aikoihin, sen mukaan, mitä THL on rokotteen suositusiäksi ilmoittanut.

Edelleen hyvä käsihygienia, suositusten noudattaminen sekä turvaväli ovat ehdottoman tärkeitä tartunnan torjumisessa. Toivomme ihmisiltä kärsivällisyyttä ja ohjeiden noudattamista.