Pieksämäellä järjestettävässä paneelikeskustelussa käsitellään maahanmuuttoa, kotoutumista ja kansainvälisyyden tuomia mahdollisuuksia

Kulttuurikeskus Poleenissa järjestetään tiistaina 8.11.2022 klo 15–18 paneelikeskustelu, jonka teemana on Pieksämäen kansainvälistyminen sekä maahanmuutto ja kotoutuminen. Oleellisina teemoina ovat koulutus ja työ sekä yhdistysten, yhteisöjen ja kirkkojen tarjoama tuki.

Paneelikeskustelussa avataan, miten maahanmuuttajan prosessi paikkakunnalle saavuttaessa etenee ja millaista apua ja tukea voi saada eri tahoilta ja toimijoilta. Entä miten yhteistyö eri toimijoiden välillä toimii ja mikä on kaupungin asukkaiden rooli vapaaehtoisina auttajina?

Tilaisuudessa tutustuu myös maahanmuuton ja kotouttamisen parissa toimiviin henkilöihin. Pieksämäen yleistilannetta esittelee Etelä-Savon ELY-keskuksen johtava asiantuntija Irja Sokka sekä Pieksämäen kaupungin kotoutumisohjaaja Eija Inkinen. Lisäksi paneelissa eri toimijoiden roolista on kertomassa mm. Pieksämäen kaupungin, TE-palveluiden ja paikallisten kirkkojen, yhteisöjen ja koulutusorganisaatioiden edustajia.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaupungin asukkaat ja maahanmuuttajat sekä teemoista yleisesti kiinnostuneet. Tilaisuudessa ei ole tulkkausta ja se toteutetaan suomen kielellä.

Elämämme asemapaikka kansainvälistyy – ajankohtaisesta teemasta kannattaa olla kuulolla!


Lisätietoja:

Eija Inkinen, eija.inkinen@pieksamaki.fi
Irja Sokka, irja.sokka@ely-keskus.fi