Pieksämäellä on todettu neljä uutta koronatartuntaa – SaPan pelaajia ja kaksi päiväkotiryhmää asetettu karanteeniin

Pieksämäellä on todettu edellisen tiedotteen jälkeen neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat ovat erillisiä tartuntoja. Yksi tartunta on peräisin kaupungin ulkopuolelta eikä tiedossa ole mahdollisia julkisia altistumispaikkoja, ja kaksi sairastuneista on ollut jo edeltävästi karanteenissa. Neljännen tartunnan alkuperä ei ole tiedossa.

Karanteeniin on asetettu kaksi lapsiryhmää sekä hoitajia Hiekanpään päiväkodista.

Viime perjantaina pelatun jalkapallopelin vierasjoukkueen pelaajalla on todettu koronatartunta ja sen johdosta osa SaPan pelaajista on asetettu karanteeniin. Osa pelaajista on saanut täyden rokotussarjan, joten heitä ei määrätty karanteeniin. SaPa on tiedottanut asiasta itse Facebook-sivuillaan.

Tautia on edelleen liikkeellä varsin paljon ja se tarttuu helposti ihmisestä toiseen lyhyessäkin kontaktissa. Vaikka olemme siirtyneet epidemian perustasolle, tulee suosituksia silti noudattaa. Edelleen on hyvä huolehtia turvaväleistä sekä huolellisesta käsihygieniasta ja käyttää maskia, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu. Myös koronarokotussarja on tärkeää hoitaa loppuun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta osana perusrokotussarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas rokotus suositellaan otettavaksi, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Kolmannen rokotuksen ajan voi varata joko sähköisesti tai puhelimitse. Ajanvarausohjeet löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.