Pieksämäellä on viikonlopun aikana todettu useampia koronatartuntoja – suurin osa jo karanteenissa olleilla

Viikonlopun aikana todettiin kuusi uutta koronatartuntaa. Neljä sairastunutta oli jo karanteenissa, yhden alkuperä on paikkakunnan ulkopuolelta. Näistä tartunnoista ei uusia karanteeneja tai julkisia altistumispaikkoja Pieksämäelle.

Kuudennen tartunnan alkuperää ei tiedetä eikä mahdollisia altistumispaikkoja ja altistuneita henkilöitä ole pystytty selvittämään varmasti. Päivystyksen pääaulassa (ensiapu) on voinut perjantaina 15.10. altistua koronavirukselle noin klo 10.30-11.15 välisenä aikana. Sairastunut henkilö on mahdollisesti asioinut loppuviikosta Tahiniemen Salessa, Citymarketissa sekä Uudessa Apteekissa. Näistä ei vielä ole tarkempaa tietoa, kuten päivämääriä tai kellonaikoja. Päivitämme tietoja heti varmistuksen jälkeen mahdollisten altistumispaikkojen listaukseen osoitteessa https://www.pieksamaki.fi/uusien-koronatartuntojen-mahdolliset-altistumispaikat/.

Nyt virusta on mahdollisesti liikkeellä paikkakunnalla ja ihmisiä kehotetaan hakeutumaan testiin, mikäli on koronavirukselle tyypillisiä oireita. Eritoten haju- ja makuaistin muutoksia kannattaa tarkkailla flunssan yhteydessä.

Huolellista käsi- ja yskimishygieniaa kannattaa noudattaa ja käyttää maskia edelleen paikoissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.