Korona

Pieksämäellä todettu yksi uusi koronavirustartunta – sairastunut henkilö oli jo karanteenissa

Pieksämäellä viikonloppuna todettu tartunta liittyi viime viikolla todettuihin tartuntoihin ja henkilö oli jo määrätty karanteeniin.

AstraZenecan rokotustauko ei vaikuta Pieksämäen koronarokotusten ajanvarauksiin. Kaikille AstraZenecan rokotteelle ajan varanneille on saatu järjestettyä Pfizerin tai Modernan rokote, eikä ajanvarauksia tarvinnut siirtää.

Tällä hetkellä Pieksämäellä koronarokotuksiin voi varata ajan 75 vuotta täyttänyt ja hänen samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai iäkäs (yli 70-vuotias) puoliso. Sähköisesti ajan voi varata vain rokotukseen tuleva 75 vuotta täyttänyt, ei puoliso tai omaishoitaja. Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitsee verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, linkki sähköiseen ajanvaraukseen: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= .

Puhelinajanvaraus aukeaa huomenna tiistaina 23.3. Ajanvarausnumero on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisin soittona. Koronarokotuksen ajanvarauksen puhelinnumero on 015 788 4430.

170 henkilöä on varannut ajan koronarokotukseen sähköisesti, mutta rokotusten laajeneminen nuorempiin ikäryhmiin voi lisätä sähköisesti tehtäviä ajanvarauksia.

Koronatestien ajanvaraukset tehdään pääsääntöisesti sähköisesti, ja vain pieni osa puhelimitse.