Korona

Pieksämäellä yksi uusi koronatartunta – henkilö oli jo asetettu karanteeniin

Kaikkiaan 12 uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt eilisen (23.2.) jälkeen Essoten alueelta, yksi Pieksämäeltä.
– Tartuntoja tulee nyt ihmisten lähipiiristä ja aiemmista tartuntaketjuista. Kaikissa tapauksissa ei tosin ole täysin varmaa lähdettä, eli tautia voi liikkua alueella oireettomien taudinkantajien mukana. Kaikkien vähänkin oireita saavien tulee hakeutua testeihin. Vapaita aikoja testeissä löytyy vaikka testausmäärät ovatkin moninkertaistuneet, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.
Voit varata Pieksämäellä ajan koronatestiin: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= Varaus täytyy tehdä sen henkilön nimissä, joka on tulossa koronatestiin.
Tiistaina kokoontunut Essoten alueen ns. koronanyrkki päätti jatkaa alueen suosituksia ja rajoituksia ainakin 28.2. saakka nykyisellään. Mikkeli on leviämisvaiheessa ja muu alue edelleen perusvaiheessa.
– Riskit myös Mikkelin ulkopuolella on alueellamme suuret, sillä ihmisiä on lomien takia paljon liikkeellä. Voimme joutua muuttamaan suosituksia ja ohjeistuksia nopeastikin, arvioi pandemiapäällikkö Hans Gärdström.
Tuoreimpien tietojen mukaan AstraZenecan rokotetta tulee viikoilla 9 ja 10 koko maahan noin 63 000 vähemmän kuin aiemmin oli kerrottu. Tämä hidastaa rokotusten etenemistä.