Pieksämäen koronatartuntatilanne

Riski koronavirustartunnan saamiselle on kohonnut koko Suomessa ja Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Tartuntoja on todettu jokaisessa Suomen maakunnassa, myös Etelä-Savossa. Koko Etelä-Savossa on tällä hetkellä 26 laboratoriokokein todettua tartuntaa. Ajankohtaisen koronatilanteen voit tarkistaa itse THL:n tartuntatautirekisteristä.

Pieksämäellä on tiedusteltu paljon kuntakohtaisesta tartuntatilanteesta. Tällä hetkellä Pieksämäellä noudatetaan THL:n ohjeistusta ja tartuntaluvut kerrotaan julkisuuteen vain sairaanhoitopiireittäin. Terveydenhuoltoviranomaisten tulee aina pohtia potilastietojen suoja ja toistaiseksi annetun tiedon tarpeellisuus ja hyödyt yleisölle.

Koska meillä Pieksämäelläkin on todettu tartuntoja, on suojautumisohjeiden noudattaminen tärkeää kaikkialla. Kaikilta tartunnan saaneilta on saatu tietoja taaksepäin tartuntaketjussa ja mahdollisista jo altistuneista. Mikään asuinalue ei ole altistunut muita alueita enempää.  Tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin. Tarvittaessa tiedotetaan, jos jollain alueella on tietoon saatujen tartuntojen perusteella syytä lisätoimille.

Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta jokaisen oma toiminta tänään vaikuttaa siihen, miten paljon altistamme itseämme ja toisiamme. Noudata siis ohjeita hygieniasta ja sosiaalisten kontaktien välttämisestä.