Pieksämäen lukio loisti valtakunnallisessa aivoterveyskilpailussa

Pieksämäen lukio on saavuttanut voiton Euroopan Neurologiyhdistyksen ja Suomen Neurologisen yhdistyksen tukemassa valtakunnallisessa koulujen Aivoterveys-haasteessa. Toisen asteen koulujen sarjassa Pieksämäen lukio nousi kärkeen luovuudellaan ja selkeällä viestillään aivoterveyden tärkeydestä. Voittajat palkittiin juhlallisesti Helsingin kaupungintalolla 14.5.2024.

Voittotyöt erottuivat luovuudellaan

Aivoterveys-haasteeseen kutsuttiin kaikki ala- ja yläkoulut sekä toisen asteen oppilaitokset. Kilpailutyönä koululaiset loivat julisteita, sosiaalisen median videoita, kampanjoita ja muita luovia toteutuksia, jotka korostavat aivoterveyden merkitystä ja rohkaisevat pitämään huolta aivoista. Pieksämäen lukion työ erottui erityisesti sen innovatiivisuuden ja selkeyden ansiosta, ja koulu palkittiin 250 eurolla.

Alakoulujen sarjan voitto Orivedelle

Alakoulujen sarjassa voiton vei Kultavuoren koulu Orivedeltä, joka palkittiin 750 eurolla. Kultavuoren koulun voittotyö, 8 minuutin video ”Matin ja Maijan aivojen päivä”, keräsi kiitosta sen osallistavasta ja opettavaisesta lähestymistavasta. Videota työsti 18 oppilasta osana ympäristöopin, kuvataiteen ja äidinkielen tunteja.

Muut palkitut ja erityismaininnat

Alakoulujen sarjassa toiselle sijalle nousi Jyväskylän steinerkoulu ja toisen asteen sarjassa Helsinki Business College. Molemmat saivat 250 euron rahapalkinnon. Ammattiopisto Spesian Hel-Tuva-opiskelijat saivat erityispalkinnon kilpailuun osallistumisesta.

Koulujen Aivoterveys-haaste

Euroopan Neurologiyhdistyksen lanseeraama Aivoterveys-haaste on menestyksekkäästi toteutettu Itävallassa ja on nyt laajenemassa muihinkin Euroopan maihin. Suomessa haastekampanja järjestetään vuosittain Kansallisen Neurokeskuksen ja Suomen Neurologisen yhdistyksen johdolla. Haasteen tavoitteena on lisätä tietoisuutta aivoterveyden merkityksestä ja kannustaa oppilaita aktiiviseen ja luovaan osallistumiseen.

EAN-kongressi Helsingissä

Euroopan Neurologiyhdistys (EAN) järjestää kesä-heinäkuun vaihteessa suuren kansainvälisen kongressin Helsingin Messukeskuksessa. Kongressi kokoaa yhteen jopa 6000 neurologia eri puolilta Eurooppaa. Tapahtuma korostaa aivoterveyden merkitystä ja tuo esille koululaisten ja opiskelijoiden luovat ratkaisut tämän tärkeän aiheen parissa.

Pieksämäen lukion saavutus on hieno osoitus koulumme opiskelijoiden ja opettajien omistautumisesta ja luovuudesta. Onnittelemme lämpimästi kaikkia voittajia ja kiitämme kaikkia osallistujia!

Lisätietoja Aivoterveys-haasteesta löytyy tästä linkistä.

 

STT Info

 

Lue alkuperäinen uutinen