Pieksämäen syyskauden kulttuuritapahtumia 2022

Pieksämäellä on monenlaista tekemistä ja tapahtumia tarjolla koko syyskauden!

Nyt syyskuussa on vielä esimerkiksi perheille ja perheen pienimmille mm. perhemuskari ja kirjastokissan satutuokio. Unohtamatta myöskään mahdollisuutta nähdä pieksämäkeläislähtöisen Petri Poikolaisen tähdittämä Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva (ti 26.9.2022). Koska tänä vuonna Pieksämäki juhlii 60-vuotista taivaltaan kaupunkina, on yleisöluennon teemana Kauppalasta kaupungiksi 60 vuotta.

Lokakuussa puolestaan on tarjolla teatterivierailu, Weturitorin markkinat ja antiikki- ja keräilymessut, yhteislauluja, verkkoluentoja ja jopa stand upia, kun yleisöä viihdyttää Ismo Leikola. Urheiluakin pääsee seuraamaan, kun paikallisten seurojen edustusjoukkueet pelaavat kotiotteluitaan. Musiikista pitäville on myös mahtavia esityksiä, kun Pieksämäelle saapuvat esimerkiksi Sonata Arctica ja Pate Mustajärvi.

Marraskuussa on tarjolla niin ikään yhteislauluja, perhemuskareita, kuten myös urheiluakin – Pieksäjäiset Veturitalleilla, paikallisten urheiluseurojen kotiotteluita ja esimerkiksi tansseja. Poleenin saliin saapuu 13.11.2022 legendaarinen Danny.

Joulukuussakaan meno ei vielä hyydy, sillä luvassa on esimerkiksi rock-konsertti, laulunäytelmä ja perinteinen itsenäisyyspäivän juhla. Paikallisesti pääsee näkemään myös lentopallon mestaruusliigaa, kun Savo Volley kohtaa Kokkolan Tiikerit.

Älä unohda myöskään Poleenin näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Vielä lokakuun alkuun ehdit käydä katselemassa kuvanveistäjä Kari Kärkkäisen Puu ja elämä –juhlanäyttelyä, jonka jälkeen vuoron saa Jan Nevan Memento mori ja loppuvuodesta aina tammikuulle saakka on Pieksämäen kuvataideseuran 56. vuosinäyttely, jonka teemana on Pohjoinen valo. Muista myös käydä tutustumassa Uinon ja kirjaston aikuisten osaston näyttelyihin.

Jos haluat pitää nämä tapahtumat mielessä, tutustua tarjontaan paremmin ja ehkä tarttua niihin myös spontaanisti, voit tallentaa tai vaikka jopa tulostaa itsellesi tämän syyskauden tapahtumien koonnin.