Pieksämäen terveysasema tiedottaa – uutena palveluna NEUVO, sivuterveysasemien toiminta jatkuu kesän jälkeen ja muuta ajankohtaista

Pieksämäen pääterveysaseman pääaulaan avautuu maanantaina 29.8.2022 ilman ajanvarausta toimiva sairaanhoitajan neuvonta (NEUVO). Neuvo on tarkoitettu asiakkaan nopeiden ja lyhyiden asioiden hoitoon, samalla on mahdollisuus saada terveyteen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Neuvossa asiakas kohtaa hoitotyön ammattilaisen kasvotusten. Sairaanhoitaja ottaa asiakkaita vastaan vuoronumerolla saapumisjärjestyksessä pääaulan huoneessa numero 1. Neuvo on avoinna arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 8.00–9.00 ja 9.30–11.00 ja toimii jo olemassa olevan takaisinsoittopalvelun rinnalla.

Ensisijaisesti toivomme yhteydenottoja terveysaseman takaisinsoittopalvelun kautta. Kuntalaiset voivat jättää soittopyynnön terveysasemalle arkipäivisin maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8–14 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin ja pyhäpäivien aattoina klo 8–13 p. 015 788 4431. Takaisinsoittoa voi joutua odottamaan 1–3 arkipäivän ajan. Soittoaikojen ulkopuolelle tai jos tarvitset kiireellistä hoitoa, soita päivystysapuun numeroon 116 117 (24h). Akuutissa tilanteissa yhteys yleiseen hätänumeroon 112.

Terveysasemalla hoitajien vastaanotoilla, otetaan vastaan asiakkaita ajanvarauksella mm. injektioiden antoa, haavojen- sekä pitkäaikaissairauksien hoitoa varten. Pitkäaikaissairauksien määräaikaisiinkontrolleihin kutsutaan kirjeitse kutsujärjestelmän kautta. Jos oireesi tai sairautesi hoitotasapaino heikentyy, ota itse yhteyttä terveysasemalle takaisinsoittopalvelun kautta.

Terveysaseman vastaanotolla ja kiirevastaanoton puolella on koulutettuja lääkemääräämisoikeuden omaavia sairaanhoitajia (LÄMÄ -hoitajat), joiden vastaanotolle voidaan ohjata hoidontarpeenarvion perusteella mm. virtsatieinfektion-, silmätulehduksen tai ylähengitysoireisia potilaita.

Pääterveysasemalla sairaanhoitajan vastaanotolla on hoidettu uniapneapotilaan määräaikaiskontrolleja keväästä 2021 alkaen. Uniapneapotilaiden CPAP- hoidon aloitukset tapahtuvat jatkossakin Mikkelin keskussairaalassa keuhkosairauksien vastaanotolla. Hoidon ollessa tasapainossa, määräaikaiskontrollit siirtyvät Pieksämäen terveysasemalle. Jos sinulla on asiaa uniapneahoitajalle tai tarvitset uniapneahoitotarvikkeita, voit jättää takaisinsoittopyynnön arkisin ma-pe klo 8–9 p. 015 788 4433.

Kesätauon jälkeen Virtasalmen ja Jäppilän sivuterveysasemien sairaanhoitajan vastaanottotoiminta jatkuu ajanvarauksella. Virtasalmella hoitajavastaanotto on avoinna maanantaisin ja torstaisin, ajanvarauksen voi tehdä ma ja to klo 13–14 soittamalla numeroon 044 368 6747. Jäppilässä hoitajavastaanotto toimii ajanvarauksella torstaisin. Ajanvaraus Jäppilään tapahtuu pääterveysaseman takaisinsoittopalvelun kautta, p. 015 788 4431.