Pohjois-Savon ELY-keskus: Mobiiliput käyttöön Iisalmen, Pieksämäen ja Varkauden paikallisliikenteissä

Pohjois-Savon ELY-keskuksen tiedotteen mukaan Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voi ostaa ja maksaa bussilippuja Pieksämäen ja Iisalmen kaupunkiliikenteessä 10.8.2022 alkaen. Varkauden paikallisliikenteen sekä Varkaus – Joroinen lähiliikenteen liput puolestaan tulevat myyntiin 11.8.2022.

Sovelluksen voi helposti ladata puhelimen sovelluskaupasta (App Store tai Google Play -kauppa) ja sen aktivointi tapahtuu käyttäjän sähköpostilla. Sovellukseen voi tallentaa myös omia maksukortteja maksamisen nopeuttamiseksi.

Matkustaja voi sovelluksen avulla hakea reittivaihtoehdot osoitteesta osoitteeseen ja saada aikataulutetun, karttapohjaisen opastuksen määränpäähän. Samalla voi halutessaan ostaa liput tulevalle matkalle. Mobiililippu aktivoituu matkasuunnitelman mukaisesti automaattisesti tai sen voi aktivoida myös aiemmin.

Mobiililipun ostaminen sovelluksesta onnistuu myös ilman reittihakua, sillä oston yhteydessä voi valita, aktivoituuko mobiililippu heti vai vasta myöhemmin vuorokauden aikana. Mobiililippu on aktivoitumisen jälkeen voimassa 60 minuuttia.

Matkaliput, jotka on ostettu sovelluksella, näkyvät aktiiviset-välilehdellä, josta ne näytetään kuljettajalle ja voidaan tarvittaessa tarkastaa.

Lue koko tiedote tästä.
Matkahuolto: Reitit ja Liput -mobiilisovellus