Sote-maakuntauudistus: Pieksämäki mukana lapsiperheiden palveluohjauksen pilotissa

Pieksämäen kaupungin perhepalvelujen toiminta ja asiointi pyritään järjestämään joustavasti, nopeasti, yksinkertaisesti sekä kustannuksia säästäen. Perhepalveluissa on kehitetty palveluohjausta tämän vuoden aikana osana Etelä-Savon sote-uudistuksen Tulevaisuuden sote-keskus ohjelmaa, Pieksämäen kaupungin perusturvapalvelujen kehittämisohjelmaa sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa.  

 

Yksikön esimies Milla Ryynänen kertoo, että palveluohjauksen vireille tulojen ja yhteydenottojen määrät vaihtelevat päivittäin paljon.

Ohjautuminen palvelujen piiriin näyttäisi olevan sattumanvaraista. Palveluohjaus on merkittävässä roolissa tunnistamassa asiakkaiden tilanteet ja kiistattomia hyötyjä on jo nähtävissä siinä, että asiakkaiden tilanne arvioidaan yhdessä paikassa eli onko kyseessä terveydenhuollon vai sosiaalihuollon tarve vai molemmat. 

Olemme huomanneet, että on paljon perheitä, joilla on palveluita ja prosesseja yhtä aikaa perheiden palveluissa. Prosessit ovat usein rinnakkaisia, erillisiä, eritahtisia ja monitoimijainen arviointi on toteutunut harvoin. Palveluohjauksen myötä prosesseja on saatu yhteen sovitettua ja nopeutettua.

Samanaikaisesti on ollut myös haasteita toiminnan järjestämisen osalta eli kaikki ei aina ole mennyt niin kuin on suunniteltu.

Mutta se taitaa olla tyypillistä kaikille kehittämisprojekteille. Kesän aikana palveluohjaus on tauolla, ainoastaan takaisinsoitot hoidetaan.

Toiminta jatkuu täydellä teholla taas elokuussa.  

 

 

Lisätietoa pilotista voit lukea täältä: https://etela-savo.fi/pilotit/pieksamaen-lapsiperheiden-palveluohjaus-pilotti/  

Pilotin etenemisestä tiedotetaan tilanteen mukaan Etelä-Savon sote-uudistuksen nettisivuilla. 

 

 

Lisätietoja pilotista antavat: 

 

Kirsi Leinonen

Hankepäällikkö | Etelä-Savon sote-uudistus

kirsi.leinonen@etela-savo.fi
040 359 9488

 

Milla Ryynänen 

Palveluohjauksen esimies | Pieksämäki 
milla.ryynanen@pieksamaki.fi  
040 549 5520