TE-live on maksuton palvelu rekrytoinnin tueksi

TE-toimiston eteläsavolaisille työnantajille tarjoama TE-live -palvelu edistää työnantajan ja työnhakijan kohtaamisia modernilla ja vuorovaikutteisella tavalla. TE-live on ammattilaisten tuottama nettilähetys, jossa esitellään yritystä ja sen tarjoamia työpaikkoja. Suoratoistoa voi seurata TE-live.fi -sivujen ja Youtuben kautta livenä tai tallenteena.

Lähetyksessä katsojat pääsevät kurkistamaan työpaikkaan etukäteen tehdyn esittelyvideon kautta

– Työnhakijalle TE-live on ikkuna yritykseen, johon on hakeutumassa töihin. On ihan eri asia lukea pelkkä työpaikkailmoitus, kuin saada tietää, miltä mahdollisessa tulevassa työpaikassa näyttää.  Arvokasta antia ovat myös työntekijöiden aidot kokemuspuheenvuorot, kertoo TE-liven AV-teknikko Juha Tanskanen.

TE-livessä työnhakija pääsee haastattelemaan työnantajaa. Katsojat voivat osallistua lähetykseen chatin kautta kysymällä ja kommentoimalla joko ennakkoon tai suorassa lähetyksessä. Halutessaan kysymyksiä voi esittää myös anonyymisti.

– Vuorovaikutus katsojien kanssa on lähetysten parasta antia. Saamme rehtejä, hakijoita askarruttavia kysymyksiä. Myös sellaisia, joita ei ehkä työhaastattelussa olisi mahdolliselle tulevalle esihenkilölle helppo esittää, pohtii Etelä-Savon TE-liven tuottaja Heini-Elise Peltonen.

Tuottaja vastaa kokonaisvaltaisesti TE-live -lähetyksen yksilöllisestä toteutuksesta.  Prosessiin kuuluu työnantajan kontaktointi, lähetyksen suunnittelu ja käsikirjoitus, juontaminen sekä markkinointi ja mainonta. AV-teknikko puolestaan vastaa kaikkien audiovisuaalisten töiden ja työvaiheiden toteutuksesta, kuten lähetyksen striimauksesta, kuvauksesta ja editoinnista. Työnantajalle TE-liveen osallistuminen on maksutonta.

– Tämä on mielenkiintoista, projektiluontoista puuhaa. Ja ennen kaikkea erinomainen palvelu asiakkaillemme, Peltonen lisää.

Yritys voi halutessaan käyttää ammattilaisten tuottamaa TE-live -tallennetta myös tulevissa rekrytoinneissa.

Mölnlycke haki onnistuneesti TE-liven avulla sairaalatarvikevalmistajia

Yrityksessä haettavana ollutta kymmentä RekryKoulutuspaikkaa tavoitteli kaiken kaikkiaan 132 ihmistä. Koulutukseen valitut edustavat kuutta eri kansalaisuutta.

– Suurin hyöty TE-live -lähetyksestä oli se, että pystyimme viestimään kaikille samanaikaisesti. Saimme jaettua tietoa paljon yksityiskohtaisemmin kuin pelkän hakuilmoituksen avulla ja pääsimme vastaamaan työnhakijoita kiinnostaviin kysymyksiin. Kysymyksiä tulikin paljon ja katsojamäärä oli todella hyvä, iloitsee Mölnlycken rekrytointiasiantuntija Katja Suhonen.

– TE-liven hyötyjä kouluttajan näkökulmasta katsoen olivat palveluntuottajan roolin esittely, yritykseen tutustuminen sekä koulutuksen rakenteen selkeyttäminen hakijoille. Tekstitetty tallenne oli myös saavutettava ja tavoitimme suuren määrän hakijoita, jatkaa koulutuksen tuottaja KasvuEsedun vastuuopettaja Sabine Ahvenainen.

– Kokemus oli tosi mukava, vaikka ensimmäinen ajatus suorassa livelähetyksessä esiintymisestä olikin ”voi ei”, naurahtaa Ahvenainen.

TE-live tekee yhteistyötä myös Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan kanssa. Lähetykset kohdennetaan hakijaryhmittäin tehtävien mukaan. Esimerkiksi marraskuussa etsitään tekijöitä kotihoidon tehtäviin ja keväällä on luvassa muita Eloisan TE-live -lähetyksiä.

Ensi kesän kausityöntekijöiden rekrytointilähetyksistä on sovittu Mölnlycken ja Eloisan lisäksi jo muun muassa Visulahden ja Muotikuun Punkaharjun kesäkahvila ja -kauppa Wanhan koulun kanssa.

– Lähetysaika kesätyöntekijöiden hakemiseen kannattaa varata nyt, Peltonen vinkkaa.

TE-live tarjoaa yrityksille mainosta ja näkyvyyttä

TE-live palvelee yrityksiä ja julkisen tahon työnantajia. Tarjolla olevien työpaikkojen määrällä ei ole merkitystä. Myös esimerkiksi yksittäistä kesätyöntekijää hakeva yritys voi päästä mukaan. Edellytyksenä on, että työnantajalla on työnhakuilmoitus Työmarkkinatori.fi -sivustolla.

Etelä-Savossa on tehty jo yli neljäkymmentä TE-live -lähetystä. Tämän lisäksi Etelä-Savoon kohdistuvia on lähetyksiä tuotettu noin kolminkertainen määrä. Rekrytointilähetysten lisäksi TE-livessä tehdään myös työnantajille ja työnhakijoille kohdistettuja infoja.

– Toivottavasti tämä toimiva palvelumalli jatkuu kaikilla työllisyysalueilla myös vuoden 2024 jälkeen, kun TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien hoidettavaksi. Hyväksi havaittu TE-live tukee työllisyyttä ja varmistaa osaavan työvoiman saatavuutta yli aluerajojen. Se vahvistaa yritysten kasvua ja kehitystä ja alueen imagoa ja näkyvyyttä, pohtii palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Valtakunnallinen TE-live-palvelu otettiin käyttöön vuonna 2022. Se valittiin saman vuoden Rekrygaalassa sadan hakijan joukosta finaalikolmikkoon Vuoden rekrytointialan kehittäjä

-kategoriassa.

Linkit: