Osallistu ja vaikuta alueesi jätehuollon tulevaisuuteen – osallistu työpajaan ja vastaa kyselyyn

Mitä jätehuolto on vuonna 2030? Tule ideoimaan toimialueemme jätehuollon tulevaisuutta. Pääset vaikuttamaan siihen, miten jätehuoltoa alueella kehitetään!

Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueella valmistellaan kevään ja kesän 2022 aikana jätepoliittista ohjelmaa, joka linjaa jätehuollon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet tuleville vuosille. Ohjelman rinnalla päivitetään myös jätehuollon palvelutaso, jossa määritellään, millaisia jätehuoltopalveluita asukkaille tarjotaan.


Valmisteluun voit osallistua kevään aikana eri tavoin:

  1. Osallistu etätyöpajaan 28.4.2022

Torstaina 28.4.2022 klo 15-18 järjestetään tulevaisuusorientoitunut työpaja, jossa visioidaan kunnallisen jätehuollon tulevaisuutta. Työpaja järjestetään Teams-etäyhteydellä ja sen ohjaa Silja Huttunen / Toimisto 2030 Oy – yhdessä Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon edustajien kanssa. Osallistumiseksi tarvitset tietokoneen ja internet-yhteyden. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki jätehuollosta kiinnostuneet kuntalaiset!

Ilmoittaudu mukaan 21.4.2022 mennessä: www.jatelautakunta.fi/ilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoittautumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

  1. Vastaa kyselyyn ja keskustele

Voit myös vastata kyselyyn jätehuollon kehittämisestä: www.jatelautakunta.fi/kysely. Vastausaikaa on 15.5.2022 saakka. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysymykset koskevat sekä arkipäiväistä jätehuoltoamme, kuten jätteiden lajittelua, että laajemmin alueen jätehuollon kehittämistä. Kyselyssä on mahdollisuus myös vapaaseen visiointiin ja ideointiin!

Lisäksi voit ottaa osaa keskusteluun otakantaa.fi -palvelussa: www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/680/.

Etätyöpajan ja kyselyn tuloksia hyödynnetään jätepoliittisen ohjelman ja palvelutason valmistelussa. Tuloksista kerrotaan kesän aikana jätelautakunnan verkkosivuilla osoitteessa www.jatelautakunta.fi/jatehuollon-kehittaminen. Sivuilta löydät myös muuta tietoa ohjelman valmistelutyöstä.


Lisätietoja

Hanna Kisonen
Savo-Pielisen jätelautakunta
puh. 044 718 5667
hanna.kisonen@kuopio.fi

Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueen kuntia ovat Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.