Valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa runsaasti tekstejä

Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimi, kaupungin kirjasto ja Seutuopisto järjestävät nyt Pieksämäki 450 vuotta kirkkopitäjänä –juhlavuonna valtakunnallisen kirjoituskilpailun. Huhtikuun loppuun mennessä kirjoituskilpailuun saapui runsaasti tekstejä: aikuisten sarjaan 117 ja koululaisten sarjaan 9 tekstiä.

Tämän laatuaan ensimmäisen kirjoituskilpailun teemana oli Risteys, käännekohta elämässä, positiivinen kohtaaminen toisten kanssa ja mahdollisuus muutoksesta parempaan.

Kilpailuun saivat osallistua kaikki, jotka eivät aiemmin ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Koululaisten sarjassa oli mahdollista kirjoittaa kilpailutyö ryhmätyönä. Kilpailussa haettiin yksittäisiä proosatekstejä, joiden pituus on 1000 sanaa.

Kilpailun järjestäjät kokoontuvat piakkoin lukemaan tekstejä ja suorittavat niistä esikarsinnan raadille. Tämän valtakunnallisen kirjoituskilpailun suojelija kirjailija-ohjaaja Juha Hurme on myös raadissa. Kirjoituskilpailun voittajat julistetaan ensi syksyn Sylvi Symposiumissa la 7.9.

 

Järjestäjien puolesta

Jari Tuononen