Ajankohtaista

VARHAISKASVATUKSEN VUOSITTAINEN TULOTIETOJEN TARKISTUS 1.8.2024 ALKAEN

Tarkastamme tulotiedot 1.8.2024 tulotietojen tarkastusta varten ensisijaisesti Tulorekisteristä. Toimita uudet tulotiedot vain, jos teillä on muita, kuin palkka-, eläke- tai etuustuloja

Huomioitavaa tulojen tarkastukseen

  • Jos olet ilmoittanut aikaisemmin maksimitulon (toistaiseksi voimassaoleva) ja haluat että tulotietosi tarkistetaan, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon sini.hiltunen@pieksamaki.fi tai 044 799 5356.
  • Jos tulotiedot on toimitettu/tarkistettu tämän vuoden puolella, eivätkä ne ole muuttuneet, niin uusia ei tarvitse nyt toimittaa.
  • Jos tiedät jo, että tulosi tulevat muuttumaan kesän tilanteesta 1.8. tai sen jälkeen tai perhekokoonpanoon on tulossa muutos, ilmoita tästäkin toimistolle ennakkoon.
  • Ellei tulotietoja (muut kuin palkka- ja etuustulot) toimiteta määräajassa, kunta voi periä enimmäismaksun.
  • Voimme joutua pyytämään lisäselvitystä tulotietoihin, vaikka perheellä olisi pelkkiä palkka- tai etuustuloja.

Muiden tulojen, kuin palkka- ja etuustulojen tiedot pyydetään toimittamaan 30.6.2024 mennessä ensisijaisesti sähköisesti. Sähköisessä asiointipalvelussa voit hyväksyä korkeimman kunnallisen asiakasmaksun tai liittää tulotositteet palveluun, josta ne tallentuvat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmään.

Mikäli mahdollisuutta sähköiseen tuloselvityksen toimittamiseen ei ole, tuloselvitys toimitetaan paperilomakkeella varhaiskasvatuksen toimistosihteerille.

Käyntiosoite: Kauppakatu 1, 76100 PIEKSÄMÄKI

Postiosoite: Pieksämäen kaupunki/Varhaiskasvatuksen toimistosihteeri, PL 125 , 76101 PIEKSÄMÄKI.

Paperilomake, johon liitetään tositteet, on saatavana varhaiskasvatuspaikoista sekä Pieksämäen kaupungin varhaiskasvatuksen nettisivulta (Asiakasmaksut).

 

Lisätietoja löydät tulotietokysely tiedotteesta alta:

Tulotietokysely 2024

 

 

ASIAKASMAKSUT JA TULORAJAT MUUTTUVAT 1.8.2024

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain edellyttämät indeksitarkistukset asiakasmaksuun ja tulorajoihin tehdään joka toinen vuosi. Uusin indeksitarkistus (1062/2023) tulee voimaan elokuussa 2024.

Kunnanjärjestämässä varhaiskasvatuksessa maksut määräytyvät perheen koon ja tulojen perusteella
prosenttiperusteisesti. Enimmillään maksu on 311 €/kk perheen nuorimmasta lapsesta kokoaikaisessa
varhaiskasvatuksessa. Toisen lapsen enimmäismaksu on 124 €/kk. Jos, maksu jää alle 30 € lasta kohden maksua
ei peritä.

Jos perheen koko on suurempi kuin kuusi henkilöä, korotetaan maksun määräämisen perusteena olevaa tulorajaa 275 eurolla kustakin seuraavasta perheen alaikäisestä lapsesta.

Tarkemmat tiedot maksujen määräytymisestä ->

Asiakasmaksut 1.8.2024 alkaen