Hakeminen varhaiskasvatukseen

 

Varhaiskasvatusta voi hakea ympäri vuoden. Varhaiskasvatushakemus on jätettävä pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuspaikan tarvetta.

Kiireellisissä tapauksissa työn tai opiskelun alkamisen vuoksi on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Kaikki varhaiskasvatuspaikkaa lapselleen hakevat perheet täyttävät varhaiskasvatuspaikkahakemuksen sähköisellä hakemuksella tai päiväkodeista ja Latomon palvelupisteestä saatavalla paperilomakkeella.

Sähköinen varhaiskasvatushakemus

Hakemukseen merkitään toivomus varhaiskasvatuspaikasta. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea 4 kk ennen varhaiskasvatuspaikan tarvetta. Jos paikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, vähimmäisjärjestelyaika on 2 viikkoa.

Perheen ja varhaiskasvatuksen palvelunohjauksen yhteistyönä selvitetään lapsen varhaiskasvatusoikeus ja pyritään löytämään perheen arkeen ja lapsen kehitykseen sopiva varhaiskasvatuksen muoto, määrä ja paikka, joko kunnallisesta varhaiskasvatuksesta tai yksityiseltä palveluntuottajalta.  Mikäli lapsen varhaiskasvatuspaikka on yksityisellä palveluntuottajalla, niin perhe ja palveluntuottaja sopivat varhaiskasvatuksen aloittamisesta ja tekevät palvelusopimuksen. Tämän jälkeen perhe hakee varhaiskasvatuksen palveluseteliä. Sähköinen palvelusetelihakemus

Vuorohoito:  Hiekanpään päiväkodissa kantakaupungissa on tarjolla viikonloppu-, aamu- ja iltahoitoa sekä Maaselän päiväkodissa Naarajärvellä aamuhoitoa tarvittaessa. Muut varhaiskasvatuspaikat ovat auki pääsääntöisesti n.klo 6.30 – 17.00. Hiekanpään päiväkodin hoitopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti vuorohoitolapsille.

Lapsen oikeus varhaiskasvatukseen

1.8.2020 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain muutoksen jälkeen kaikille lapsille palautuu yhtäläinen oikeus varhaiskasvatukseen. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla olevan vanhemman lapsi on taas oikeutettu kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen.

Sähköinen asiointi

Pieksämäellä asuva ja kaupunkiin muuttava perhe voi sähköisesti hakea lapselle kunnallista kerho- tai varhaiskasvatushoitopaikkaa, ilmoittautua esiopetukseen, muuttaa yhteystietoja tai irtisanoa varhaiskasvatuspaikan. Sähköisesti voi myös tehdä arvion varhaiskasvatusmaksusta.

Sähköinen varhaiskasvatushakemus

Sähköinen palvelusetelihakemus

Tulostettava hakemus

Jos sähköistä hakemusta ei ole mahdollista täyttää, niin varhaiskasvatushakemuksen voi tulostaa alla olevasta linkistä. Lisäksi hakemuslomakkeita saa päiväkodeista ja kaupungintalon palvelupisteestä Latomosta.
Hakemus palautetaan  os. Varhaiskasvatuksen palveluesihenkilöt, Kauppakatu 1, 76100 Pieksämäki.

varhaiskasvatushakemus

Tuloselvitys

Uusien perheiden tulee toimittaa tuloselvityslomake liitteineen varhaiskasvatuksen aloituskuukauden loppuun  mennessä  varhaiskasvatuksen toimistosihteerille  Kauppakatu 1, 76100 PIEKSÄMÄKI tai a.o.päiväkotiin.

uuden asiakkaan tuloselvityslomake ja ohjeet

yrittäjän tuloselvityslomake_pdf

Voit lukea lisää asiakasmaksuihin liittyvistä asioista täältä

-> Asiakasmaksut

Lapsen erityisruokavalio

Ohje erityisruokavalioon liittyen Erityisruokavalioilmoitus liite

ja  Erityisruokavalio-ilmoitus lom

 

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUALUEET

Kantakaupunki (Harju, keskusta ja Kontiopuisto)

Varhaiskasvatuksen palveluesihenkilö Tea Tenhunen, p.044 588 3404

Naarajärvi, Tahiniemi, Jäppilä ja Virtasalmi

Varhaiskasvatuksen palveluesihenkilö Anne Peltola p. 044 588 2299

Varhaiskasvatuksen palveluesihenkilöt tavoitat Latomosta, Kauppakatu 1, Pieksämäki. Tapaamisesta kannattaa sopia ennakkoon puhelimella tai sähköpostilla.

VUOROHOITO

Päiväkodin johtaja Jaana Halonen, p. 044 088 2335, apulaisjohtaja Arja Tarvonen p. 044 588 3335