Viestinnän kesäsomettaja julkaisee kesällä blogia – lue tästä ensimmäinen!

Viestinnässä on aloittanut kesätyöntekijä – kesäsomettaja – joka julkaisee kesän aikana blogeja kertoen ajatuksistaan ja erilaisista teemoista liittyen Pieksämäkeen. Ensimmäisen blogin voit lukea alta.


Moikka ja terveisiä täältä toimiston penkiltä… Siis Latomosta! Olen niin täpinöissäni, että minun täytyy hokea itselleni koko ajan ” Sajra ensiksi esittäydy. Ota rauhassa tämän suhteen”. Joo, mutta eiköhän tämä tästä!

Nimeni on siis Sajra Jakupovic ja olen päättävä ysiluokkalainen, joka suuntaa lukioon kohti omia suuria unelmia! Harrastan salilla käyntiä ja lenkkeilyä. Rakastan eläimiä. Olen elänyt koko elämäni tähän saakka Pieksämäellä ja vaikka pienenä suhtauduin ehkä Pieksämäkeen hieman tyyliin ”äh tylsä paikka, en ehkä tule koskaan löytämään ystäviä täältä”, niin mitä vanhemmaksi kasvan, sitä enemmän löydän täältä positiivisia asioita ja ihania ystäviä ympärilleni!

Mielestäni Pieksämäellä on ihanan hiljaista ja turvallista, vaikka kyllähän isommassa kaupungissa olisi ostoskeskus, joka olisi varmasti muilla ja tietysti myös minulla suuressa käytössä. Ehkäpä kuitenkin parempi ettei sellaista ole… Saattaisi olla hieman vaikeaa näin ”shoppailuhulluna” vastustaa uusien vaatteiden ostamista joka perjantai. Pieksämäellä ehdottomasti kannattaa asua ja jos ei asu, niin ainakin käydä! Täällä on kaupungin ja muiden yritysten puolesta todella usein järjestetty aktiviteettipäiviä tai jotain ohjelmaa, niin nuorille kuin vanhemmille ihmisille!

Kaikkihan sen tietää, että Suomi on tuhansien KAUNIIDEN järvien maa ja tämä toteutuu myös Pieksämäen rantojen kohdalla! Hiekanpään ranta, Tahilammen uimaranta, Tahinniemen rannat joita on kaksi, Virtasalmen kirkonkylän uimaranta, Jäppilän uimala ja Naarajärven Seunala ovat mainiopaikkoja kesällä kaikille, hellepäivinä varsinkin. Pieksämäen Hiekanpään rannalla sijaitsevassa Pump Trackissa ei ole tultu käytyä, sillä en kauhean taitava noissa temppuiluissa ikinä ole ollut, mutta täydellinen idea skeittaajille ja vaikkapa myös nuorille, jotka haluavat oppia ja kokeilla uusia asioita! Partaharjussa ja Uhonmäellä olevat portaat/frisbeegolf -väylät ovat myös olleet kovassa käytössä! Täällä Pieksämäellä on myös kauniita puistoja, joissa hengähtää ystävien kanssa.

Mikä tässä työssä kiinnostaa?

Olen pienestä saakka haaveillut siitä, että voisin vaikuttaa kotikaupunkini asioihin! Minulla oli myös pienenä oma Youtube-kanava… Tai siis eihän se virallinen kanava ollut, mutta kuvailin vlogeja itsestäni ja ympärilläni olevaa Pieksämäen kaupunkia selostaen jotain aivan turhaa sälää. Minulla on myös ollut suuri haave kirjoittaa omaa blogiani, joka on vain suurentunut lähivuosien aikana. Tämän takia siis hain ylipäätään Pieksämäen kaupungin kesäsomettajaksi.

Tämä työ on periaatteessa intohimoni ja näin voin toteuttaa haaveitani, sekä tuoda enemmän visuaalista kuvaa Pieksämäen kaupungin sosiaalisen median tileihin. Olen valmis haastamaan itseni ja tuottamaan parhaani mukaan sellaisia ideoita, jotka kehittäisivät tätä meidän Pieksämäen yhteisöä. Uskon myös, että tällainen mahdollisuus kesätyönä voisi kehittää kirjoitustaitojani, joka olisi hyödyllistä jatko-opinnoissa lukiossa ja yliopistossa. Olen hyvin kiitollinen ja ylpeä siitä, että tällaisena pieksämäkeläisenä nuorena minulla on näin hieno mahdollisuus olla työssä, joka toteuttaa unelmiani.

Kaikki nämä 16 vuotta mitä olen täällä viettänyt, niin olen tullut siihen pisteeseen, että vaikka kuinka pitkälle lähtisin täältä, olen silti aina sydämessäsi pieksämäkeläinen ja kannan pieksämäkeläisyyttä ylpeydellä loppuun asti!

Mietin myös eilen illalla nukkumaan lähtiessäni sopivaa runoa tähän loppuun, joka voisi kiteyttää tämän tunteeni Pieksämäkeä kohtaan ja ajattelin jakaa sen teille lukijoilleni.

Tänä yönä taas omasta Pieksämäestäni unta nään,
toivon, että täällä loppuelämäni pystyn viettämään
Vanhan talon ja pihan mä muistan
ihan sama minne mä kruisaan
Sydämessäni aina pieksämäkeläinen mä ylpeästi olen
Kun äiti ovella jo oottaa, anna mä tulen.
Mukava palata aina tänne Suomen sydämeen
kun ystävät jo odottaa kahvipannujen kanssa
ei riemulla rajaa kun tänne tulee
ei huolia eikä häivää isä huutelee ”
– Sajra Jakupovic 2022

Eiköhän tämä ensimmäinen tunteidenraikas blogiteksti ole kuitattu tällä loppuun. Olisiko teillä lukijoillani mitään mitä haluaisitte minun kirjoittavan tänne blogiini? Haluatteko tietää minusta pieksämäkeläisenä vai ihan jotain muuta Pieksämäkeen liittyen?

Vaikutan kesällä erityisesti kaupungin Instagramissa ja Facebookissa, jotka löydät nimellä ”Pieksamaenkaupunki”. Käy ottamassa haltuun ja seuraa myös mun matkaa täällä blogin puolella!

Rakkaudella ensi kertaan: Kesäsomettaja Sajra