Korona

Ei koronatartuntoja 11.1. jälkeen – altistumisia myös pieksämäkeläisillä

Koronatilanne Pieksämäellä jatkuu rauhallisena. Paikkakunnalla ei ole todettu koronatartuntoja 11.1. jälkeen. –Muiden paikkakuntien tartuntaketjuista tulee kuitenkin myös pieksämäkeläisille altistumisia ja karanteeneja määrätään säännöllisesti, toteaa Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini. – Essoten alueella on erityisesti nuorison keskuudessa todettu viime aikoina laajojakin altistumisia.

Rokotteiden antaminen on ollut viime päivinä verkkaista, mikä johtuu koronarokotteiden saatavuudesta. Kaiken kaikkiaan 913 henkilöä oli perjantaihin mennessä saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen ja 113 myös tehosteen. Tulevina viikkoina rokotteiden saatavuus kuitenkin heikkenee ja kotihoidon sekä yli 85-vuotiaiden kuntalaisten rokottaminen siirtynee maaliskuun alkuun. Pieksämäelle saadaan helmikuun puolivälistä alkaen parin viikon välein pieniä eriä Moderna-rokotetta. Nämä erät käytetään asumispalveluiden ikääntyvien asukkaiden rokotuksiin.

Valtioneuvosto antoi tällä viikolla kolmiportaisen toimenpidesuosituksen koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Ohjeistuksen mukaan alueiden rajoitukset suositellaan pidettäväksi vähintään nykyisellään, kunnes virusmuunnoksen leviämistä ja sen estämiseksi tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta on voitu edelleen arvioida. Tämän johdosta myös Pieksämäellä säilytetään jo voimassa olevat rajoitus- ja suositustoimenpiteet. Nykyiset suositukset ovat voimassa 22.2. asti ellei toisin määrätä.

-Toivomme ihmisiltä kärsivällisyyttä. Pienissäkin oireissa on hyvä hakeutua testiin. Testiajan saa parhaiten varattua www.pieksamaki.fi –sivuston kautta, ohjeistaa Rubini.