Eloisan vastaanottoajan voi nyt peruuttaa myös tekstiviestillä

Etelä-Savon hyvinvointialueen terveyspalveluissa on otettu käyttöön uusi ajanperuutuspalvelu. Se toimii tekstiviestitse, joten enää ajanperumisen vuoksi ei tarvitse jonottaa Terveysneuvon puhelimessa tai chatissa. Riittää, kun lähettää tekstiviestin itselle sopivana ajankohtana viimeistään klo 12.00 vastaanottoaikaa edeltävänä arkipäivänä.

– Asiakkaamme ovat toivoneet tapaa tehdä peruutuksia ilman jonottamista, ja tekstiviestiperuutus on nyt uusi väylä siihen. Tähän numeroon ei voi kuitenkaan soittaa, vaan ainoastaan lähettää tekstiviestin ajan peruutuksesta vaikka palveluaikojemme ulkopuolella, digitaalisten terveyspalvelujen tulosaluepäällikkö Viivi Kaasinen kertoo.

Varatun vastaanottoajan peruuttaminen tekstiviestillä koskee sote-keskusten ja -asemien hoitaja- ja lääkärivastaanottoja sekä aikuisten mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden vastaanottoja. Esimerkiksi neuvoloiden ja suun terveydenhuollon ajanvarausten peruuttaminen ei tekstiviestillä onnistu.

Peruutusviestiin tulee kirjoittaa varatun ajan tiedot (ajankohta, terveysasema, vastaanotto). Lisäksi tarvitaan sen henkilön koko nimi ja syntymäaika, jolle aika on varattu. Henkilötunnuksen loppuosaa ei tule ilmoittaa tekstiviestissä. Viestin pituus voi olla enintään 160 merkkiä.

Tekstiviesti ajan peruuttamisesta lähetetään numeroon 040 7140 470. Tekstiviesti hinnoitellaan teleoperaattorin normaalin tekstiviestin mukaisesti. Kyseessä ei ole palvelutekstiviesti. Numeroon ei voi soittaa tai asioida muissa asioissa kuin ajan peruutuksissa.

Vastaanottoaika on peruutettu onnistuneesti, kun saat vastauksen tekstiviestitse. Tekstiviestiperuutuksia käsitellään arkisin maanantaista perjantaihin klo 8–15.

Käyttämättömästä ja peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta veloitetaan asiakasmaksuhinnaston mukaisesti 56,70 €.

Jos tarvitset uuden vastaanottoajan, ota yhteyttä Terveysneuvoon puhelimitse tai chatissa etelasavonha.fi tai OmaEloisa-sovelluksessa.

 

Ajan peruutus tekstiviestillä

040 7140 470

Peruutusviestiin tulee kirjoittaa varatun ajan tiedot (ajankohta, terveysasema, vastaanotto) sekä koko nimi ja syntymäaika. Peruutus tulee tehdä viimeistään klo 12.00 vastaanottoaikaa edeltävänä arkipäivänä.

Voit peruuttaa ajan tekstiviestillä sote-keskusten ja -asemien lääkärin tai hoitajan vastaanotoille sekä mielenterveys- ja riippuvuuspalveluihin.

 

Tiedote: Vastaanottoajan voi nyt peruuttaa myös tekstiviestillä – Eloisa (etelasavonha.fi)