Eloisassa on otettu käyttöön sähköinen perhekeskus, joka kokoaa lapsiperheiden palvelut yhdelle verkkosivustolle

Perhekeskustoiminta kattaa sosiaali- ja terveyspalvelut, kuntien, seurakunnan, järjestöjen ja yhdistysten sekä Kelan tuottamat palvelut alueemme lapsiperheille https://etelasavonha.fi/palvelut/lapset-nuoret-ja-perheet/sahkoinen-perhekeskus/ .

Sähköisen perhekeskuksen ensimmäinen osa Omaperhe https://omaperhe.fi/  on avautunut 1.6.2023. Näiltä sivuilta saat tietoa lapsiperheen elämästä aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka. Löydät myös apua perheiden ongelmiin ja tietoa alueesi palveluista perheille.

Etelä-Savon hyvinvointialueella on kolme perhekeskusaluetta: Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Perhekeskuksella tarkoitetaan palveluverkostoa, joka kokoaa yhteen lapsille, nuorille ja perheille tarjottavat palvelut.

Perhekeskusalueilla toimii viisi kohtaamispaikkaa: Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Kohtaamispaikassa perheillä on mahdollisuus tavata toisiaan sekä Eloisan, oman kunnan, järjestöjen ja seurakuntien työntekijöitä. Kohtaamispaikassa voi osallistua ohjattuun toimintaan tai sinne voi tulla vain viettämään aikaa yhdessä lapsensa kanssa.

Vuoden vaihteessa 2023-2024 avautuvat nuorten oma osio Helpperi ja ammattilaisten osio.


Lisätietoja:

JANITA JÄÄSKELÄINEN, asiantuntija
Sähköinen perhekeskus
044 417 3114
janita.jaaskelainen@etelasavonha.fi