Enonkoski voitti aluevaalien torikahvihaasteen

Etelä-Savon hyvinvointialueella sijaitseva Enonkoski on voittanut aluevaaleissa neljän hyvinvointialueen välillä kisatun äänestyshaastekilpailun.

 Pohjois-Karjalan hyvinvointialue haastoi marraskuussa savolaiset kisaamaan korkeimmasta äänestysprosentista, ja Etelä-Karjalakin liittyi mukaan haasteeseen.

Aluevaalien korkein äänestysaktiivisuus oli Etelä-Savossa, jossa 48,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi vaaliuurnilla. Toiseksi ylsi Etelä-Karjalan hyvinvointialue 46,3 prosentilla ja kolmas oli Pohjois-Savo 45,9 prosentilla. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue jäi neljänneksi äänestysprosentin ollessa 44,4.

Etelä-Savossa Enonkoski sai korkeimmat lukemat 55,8 prosentin äänestysaktiivisuudellaan. Kisan hävinneet hyvinvointialueet tarjoavat torikahvit yhteisvastuullisesti voittajakunnassa.

”Enonkosken kunta kiittää rehdistä kilpailusta kaikkia hyvinvointialueilta ja alueiden kuntia. Toiveena on, että uudet aluevaltuustot rakentavat perustan tulevien vuosien hyvälle yhteistyölle niin, että alueiden väestön sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut ovat luotettavia, laadukkaita, kustannustehokkaita ja etenkin väestön tarpeita vastaavia”, Enonkosken kunnanjohtaja Minna Laurio toteaa.

”Ideana kilpailu oli erittäin hyvä ja osaltaan toi aluevaaleja lähemmäksi kuntalaisia. Tässä leikkimielisessä kisassa tavoitteena oli varmasti se, että äänestäjät heräisivät huomaamaan aluevaltuuston olevan juuri se taho, joka tulevaisuudessa päättää jokaisen jossain elämänvaiheessa tarvitsemista tärkeistä palveluista”, Laurio sanoo.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen haaste levisi myös valtakunnallisesti 16 hyvinvointialueelle, joten torikahveja juodaan eri puolilla Suomea. Tiukin kisa käytiin Varsinais-Suomen (49,5) ja Pirkanmaan (49,4) hyvinvointialueiden välillä.

”Onnea Enonkoskelle, se todella ansaitsee voittonsa. Hienoa oli nähdä, miten kunnissa innostuttiin seuraamaan äänestysprosentteja. Tästä jäi varmasti hyvää pohjaa yhteistyölle kuntien ja muiden hyvinvointialueiden ja sidosryhmien kanssa. Saimme tempauksella myös hyvin valtakunnallista näkyvyyttä”, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen viestintäsuunnittelija Stiina Ikonen iloitsee.

Äänestyshaaste poiki sisäisiäkin haasteita, sillä esimerkiksi Karjalan Heili tarjosi maanantaina kahvit parhaiten äänestäneelle pohjoiskarjalaiselle kunnalle. Voitto meni Rääkkylään 52,9 prosentilla.

Enonkosken torikahvitilaisuutta on alustavasti kaavailtu jääveiston SM-kilpailujen yhteyteen 25.–27. helmikuuta, mikäli koronarajoitukset sallivat.

Aluevaalitulokset vahvistetaan virallisesti keskiviikkona 26. tammikuuta.


Lisätiedot

Minna Laurio
kunnanjohtaja, Enonkoski
044 345 3012
minna.laurio@enonkoski.fi

Stiina Ikonen
viestintäsuunnittelija, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue
013 331 3003
stiina.ikonen@siunsote.fi