Ensi vuonna Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat osa Etelä-Savon hyvinvointialuetta – katso ajankohtaisia tietoja palveluista

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja jatkossa Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat osa Eloisan palveluita. Hyvinvointialueilla toimintarakenteita ja –tapoja luodaan ihmislähtöisten palvelukokonaisuuksien aikaansaamiseksi. Tavoitteena on perus- ja erityistasojen palveluiden entistä parempi toimivuus, samoin kuin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden ja pelastustoimen palveluiden saumattomuus.

Hyvinvointialueelle siirryttäessä palvelupisteet ja toimipaikat säilyvät ennallaan. Sen sijaan eriasteiset häiriöt esimerkiksi järjestelmissä ovat todennäköisiä alkuvuoden aikana ja tämä voi aiheuttaa ruuhkautumista palveluissa.

Pieksämäen terveysaseman aukioloajat

  • Terveysasema on jatkossakin avoinna arkisin klo 7.45–15.30.
  • Sairaanhoitajan neuvonta (NEUVO) palvelee vuoronumerolla arkisin klo 8–9, 9.30–11 ja 12–13/14 (ke ja pe klo 13 saakka)
  • Terveysasemalla voi jättää takaisinsoittopyyntöjä ma, ti ja to klo 8–14 soittamalla numeroon 015 788 4431
  • Kiirevastaanotto on avoinna joka päivä klo 8–19
  • Päivystysapu palvelee ympärivuorokautisesti numerossa 116 117

Vastaanotolle saapuvilla asiakkailla (myös kiirevastaanotolla asioivilla) olisi hyvä olla mukanaan henkilöllisyystodistus (esim. Kela- tai ajokortti) sekä ajantasainen lääkelista.

Fysioterapian suoravastaanotto ja farmaseutilta saatava neuvonta

Pieksämäen terveysasemalla hoitajien- ja lääkärien vastaanoton lisäksi on mahdollista asioida fysioterapeutin suoravastaanotolla, jossa hoidetaan tuki- ja liikuntaelinoireisia asiakkaita. Suorafysioterapian tavoitteena on asiakkaan tutkiminen ja kuntoutuksen nopea aloitus. Vastaanotolla on tarvittaessa mahdollisuus konsultoida lääkäriä, kirjoittaa sairauslomaa ja saada ohjausta kipulääkityksestä. Hakeutuminen tapahtuu hoitajan arvion kautta tai soittamalla fysioterapian ajanvaraukseen puh. 040 193 7263 (ma-to klo 8–9.30).

Terveysasemalta on myös mahdollisuus saada farmaseutin ohjausta ja neuvontaa. Farmaseutin vastaanotolle voi hakeutua mm. jos lääkelista tarvitsee päivitystä tai lääkitys on tarkastettava. Farmaseutti Raimo Hakkarainen palvelee numerossa 044 799 5332.