Espanjalainen Xanthin Quidet metallialan opissa Pieksämäellä

Heinäkuun alussa Espanjasta kotoisin oleva Xanthin Quidet saapui Pieksämäelle vaihto-opiskelujaksolleen. Hän työskentelee vaihtojaksonsa aikana pieksämäkeläisessä JN Quality Expert Oy yrityksessä.

Quidet on kotoisin Barcelonan lähistöllä sijaitsevasta pienestä kylästä. Hän opiskelee Barcelonassa Institut Jaume Mimóssa metallialan opintoja, 2D ja 3D suunnittelua sekä työnjohtamista. Vaihtojakson aikana hänen työtehtäviinsä on kuulunut esimerkiksi asennusohjeiden suunnittelu, kokoonpanotyöt, koneistus ja hitsaus.

”Xanthin on työskennellyt yrityksessämme reippaalla ja rohkealla asenteella, hän on lähtenyt kaikkiin tehtäviin ennakkoluulottomasti mukaan. Osan ajasta Xanthin on ollut minun mukanani töissä yhteistyöyrityksessämme, jossa teen parina päivänä viikossa mm. CNC-koneistusta.”  kertoo JN Quality Expert Oy:n toimitusjohtaja Johanna Nykänen.

JN Quality Expert Oy on pieksämäkeläinen yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi liikenne- ja työturvallisuutta parantavia sekä työtä helpottavia traktorin lisälaitteita sekä työkoneiden ja peräkärryjen valoja. Quidetin kansainvälistä vaihtoa Pieksämäellä koordinoi Etelä-Savon ammattiopisto Esedu.