Korona

Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen – suositukset tiukentuvat

Tänään pidetyssä Koronanyrkin kokouksessa päätettiin, että koko Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen. Alueella on eilisen jälkeen todettu 21 uutta koronatartuntaa ja karanteenissa on satoja ihmisiä. Tartuntoja on löytynyt erityisesti tapahtumissa ja ravintoloissa käyneistä sekä nuorista ja lapsista. Tartuntoja on enenevässä määrin ympäri sairaanhoitopiirin aluetta ja ihmiset liikkuvat kunnasta toiseen, joten yhtenäinen linjaus voi hidastaa taudin leviämistä ja näin parantaa terveydenhuollon kantokykyä.

Essoten alueella on ollut jo hyvin pitkälti voimassa kiihtymisvaiheen suositukset, mutta nyt niitä tiukennetaan. Kiihtymisvaiheen suosituksissa korostetaan maskin käyttöä aina kun turvavälien pitäminen ei kodin ulkopuolella onnistu sekä sosiaalisten kontaktien välttämistä. Myös etätyötä suositellaan tehtäväksi laajalti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, mikäli se työn luonteen huomioiden on mahdollista. Työpaikoilla on edistettävä järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Kaikki kiihtymisvaiheen suositukset voi lukea täältä Kiihtymisvaiheen ohjeet – Essote.

Aluehallintovirasto pohtii maanantaina mahdollisia rajoituksia Etelä-Savon alueelle.

Viime viikonloppuna Partaharjulla tapahtuneista altistumisista on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunta on todettu Pieksämäen ulkopuolella asuvalla henkilöllä ja sillä ei ole vaikutusta karanteeneihin paikkakunnalla.