Korona

Essoten alueelta löytynyt kolme uutta tartuntaa: yksi Mikkelissä ja kaksi Pieksämäellä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedottaa kolmesta uudesta koronatartunnasta. Kaksi tartunnoista todettiin Pieksämäellä ja yksi Mikkelissä.

Pieksämäellä uudet tartunnat todettiin Essoten mukaan ulkomailta Suomeen saapuneiden testeissä.

– Koronaan viittavia oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin. Niihin pääsee joko jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun numeroon 116117, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Pieksämäkeläiset ja Pieksämäellä oleilevat voivat olla myös yhteydessä arkisin klo 8-14 terveyskeskuksen vastaanotoille numeron 015 788 4431 kautta.

– Tartuntaketjujen katkaisemiseksi testaukseen tulee hakeutua matalalla kynnyksellä viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus tai muita koronaan viittaavia oireita. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa ehdottomasti käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.