Korona

Itä-Suomen Aluehallintoviraston väliaikainen päätös ESSOTEn alueella – vaikuttaa myös laboratorion näytteenottoon

Itä-Suomen Aluehallintovirasto velvoittaa ESSOTEn alueen kunnissa toimivia yksityisiä ja julkisia toimijoita varmistamaan, että lähikontaktit voidaan välttää toimintatiloissa. Päätös koskee tiloja, joita käytetään yli 10 hengen oleskeluun tai rajattuja ulkotiloja, joissa on samanaikaisesti yli 50 henkeä. Päätös on väliaikaisen tartuntatautilain pykälän 58d mukainen ja väliaikainen ajalla 27.2.-15.3., sitä voidaan jatkaa tilanteen uudelleen arvioimisen jälkeen. Toimijoiden tulee tehdä kirjallinen suunnitelma, kuinka lähikontaktit estetään ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita. Jos toimintaa ei voida järjestää lain mukaan, ei tiloja voi käyttää. Katso koko AVIn päätös täältä Tiedote – Aluehallintovirasto (avi.fi)

ESSOTEn antamat suositukset ovat edelleen voimassa. Suositusten noudattaminen on tärkeää, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hillitä.

Voimassaolevat suositukset Pieksämäellä:

 • Yli 10 henkilön kokoontumisia ei suositella
  • pätevästä syystä, esim. hautajaiset, voidaan järjestää, mutta määräyksiä noudattaen: ei ruoka- ja juomatarjoilua, osallistujamäärä ei saa ylittää 10:tä, kaikilla osallistujilla maskit koko ajan ja turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa
 • Toisen asteen ja Seutuopiston opetus toteutetaan etänä 8.3.-28.3. välisenä aikana
 • Uimahalli ja kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina, tai rajoitetulla käytöllä 1.3.-28.3. välisen ajan
  • Kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät edelleen lasten ja nuorten harrastusten käytössä. 12-18 –vuotiaiden harrastuksissa voimassa 10 hengen rajoitus. Huoltajat eivät voi tulla saattamaan ja erityistä huolellisuutta käsihygieniassa tulee noudattaa
 • Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ennallaan (Seutuopiston opetus mukaan lukien), rajoitukset koskevat huoltajia/saattajia (maskin käyttö, kontaktien välttäminen ja käsihygienia)
 • Veturitori pysyy suljettuna, nuorisotilaan käynti ulkokautta.
 • Nuorisotilassa voimassa 10 hengen rajoitus ja muut rajoitukset (maskin käyttö, kontaktien välttäminen ja käsihygienia)
 • Hoitoyksiköissä ja palvelutaloissa vierailuja rajoitetaan vain välttämättömiin vierailuihin. Omaisten vierailut on kuitenkin sallittu, kunhan ohjeistuksia noudatetaan (maskin käyttö, kontaktien välttäminen, hyvä käsihygienia) ja, jos yksikössä ei ole todettu koronatapauksia

Kulttuurikeskus Poleeni, kirjasto ja kirjastoauto toimivat 10 henkilön rajoituksella ja muut rajoitustoimet huomioiden. Maskia tulee käyttää kodin ulkopuolelle aina kun lähikontakteja ei voida välttää. Oman kotitalouden ulkopuolisia kontakteja tulee välttää ja noudattaa hyvää käsihygieniaa. Etätyötä suositellaan tehtäväksi, jos se on mahdollista työn luonteen vuoksi.

Pieksämäen terveyskeskuksen laboratorioon voi koronarajoituksista johtuen tulla vain ajanvarauksella. Etenkin aamuisin laboratorion aula on ruuhkautunut ja turvavälejä (2m) ei ole voitu säilyttää. Varaa aika Laboratorion ajanvaraus tai soittamalla 044 717 8888 arkisin klo 12-14. Ajanvaraus ei koske päivystyskokeita.