Kaupungin kesätyöt vuodelle 2023 – kiinnostaisiko ohjaus, somettaminen tai viheralueiden hoito?

Kesätyöpaikat nuorille ovat haettavissa Kuntarekryn kautta sähköisellä hakemuksella 1.2.2023 alkaen. Haku päättyy 3.3.2023 klo 23.59.

Kesätöitä voivat hakea kaupungissa kirjoilla olevat 16–20-vuotiaat (synt. 2003–2007) koululaiset ja opiskelijat. Työt ovat yhden kuukauden mittaisia ja työaika päivässä on 6 tuntia. Työt ajoittuvat toukokuun alusta elokuun puoliväliin ja paikkoja on tarjolla jopa 63 tehtävään!

Nuoret voivat hakea oman mielenkiintonsa mukaan esimerkiksi lasten päivähoitoon, ohjaajaksi kesäleireille tai nuorisotoimeen, kaupungin viestintään kesäsomettajaksi tai vaikkapa viheralueiden hoitamiseen.

Täytä hakemus tästä linkistä.

Työntekijävalinnat tehdään huhtikuun aikana. Kesätöihin valituille ilmoitamme asiasta ensisijaisesti sähköpostitse.

Lisätietoja kesätyöpaikoista ja hakemisesta. 


Muistathan myös kesätyösetelin!

Pieksämäen kaupunki myöntää tänä vuonna 15 kappaletta 500 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Kesätyösetelin idea on, että nuori etsii itse työpaikan yrityksestä ennen kesätyösetelin hakua. Kesätyöseteli maksetaan opiskelijan palkkaavalle työnantajalle. Työaika on oltava vähintään 30h/viikko ja työsuhteen on kestettävä vähintään 4 viikkoa. Kesätyösetelin myöntämisen ehto on, että työnantaja tarjoaa nuorelle mielekästä, esim. oman opiskeltavan alan työtä. Työnantajana voi olla Pieksämäellä toimiva yritys. Kesätyösetelit ovat nuorten haettavissa ma 6.2.2023 alkaen ja ne myönnetään hakuehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kesätyöseteli ja siihen liittyvät lomakkeet postitetaan nuorelle tai yritykseen. Kesätyösetelin myöntämisen jälkeen nuori ja työantaja täyttävät yhdessä kesätyösopimuksen. Allekirjoitettu sopimus palautetaan Pieksämäen kaupungin nuorisotoimeen kuukausi kesätyösetelin myöntämisen jälkeen, kesätyöseteli päätökset tehdään saapumisjärjestyksessä ja maksatuslomakkeet postitetaan päätöksen jälkeen yritykselle.

Kenelle?

  • 2003–2006 syntyneelle
  • ammattiin tai lukiossa opiskelevalle (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2023 samassa oppilaitoksessa) tai keväällä 2023 ammattiin valmistuvalle tai ylioppilaaksi kirjoittavalle nuorelle
  • pieksämäkeläiselle nuorelle (kirjoilla Pieksämäellä 1.1.2023)

Tuki maksetaan työnantajalle palkan maksun jälkeen, ei nuorelle. Kopio kesätyösopimuksesta ja tukipäätös toimitetaan sekä työnantajalle että työntekijälle.

Jos kesätyöseteliä ei voida myöntää, työnantajaan ja työntekijään ollaan yhteydessä. Tällöin kesätyöseteli ei ole voimassa.


Kesätyöpaikat Pieksämäellä ja kesätyösetelin hakulomakkeen löytää täältä.

Lisätietoja:

Erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä
pia.niilo-rama@pieksamaki.fi
puh. 044 588 3419