Kaupungin suosittu uimaranta herätti paljon muistoja – ”Tahinlampi oli kesäisin nuoruudessani toinen koti”

Keräsimme tammikuussa kommentteja Tahinlampeen liittyviin suunnitelmiin. Suosittua uimarantaa kunnostetaan ja tavoitteena on luoda uimarannasta turvallinen ja esteetön sekä parantaa alueen liikennejärjestelyitä niin, että esimerkiksi pysäköinti tapahtuu samalle puolelle tietä. Rannalla myös auringonsäteet otetaan hyötykäyttöön kun valaistus hoituu aurinkosähköllä. Aiemman tiedotteen voit lukea tästä.

Kommenttien, ideoiden ja ajatusten lisäksi keräsimme muistoja Tahinlampeen liittyen, joita jaamme nyt osissa erilaisin tavoin.


Muistot osa 1

Muistojen ensimmäinen koonti on julkaistu videon muodossa, jonka voit katsoa alta tai tästä linkistä.


Muistot osa 2

Tahinlammella kerrottiin olevan lapsuudessa hyvä vilske ja hulina. Vuosina 2006–2009 oli paljon meininkiä kavereiden kanssa ja hyppytornin pallohipat jäivät ikuisesti muistiin. Vaikka huulet jo sinertivät, ei se estänyt hyppäämästä vielä kerran vitosesta! Kommentoija kertoi Tahinlammen olleen ikisuosikki hengailupaikka nuorille. Erään muiston jättäneen mukaan Tahinlampi oli kesäisin nuoruudessa toinen koti, jonne mentiin aamulla ja vasta illalla lähdettiin pois.

Monelle Tahinlampi on ollut merkittävä paikka lapsena ja tutulle rannalle on sen jälkeen viety niin omia lapsia kuin lapsenlapsiakin.

  • ”Viime kesänä kesäloman aikaan vein tyttöni ensimmäistä kertaa uimaan Tahiskalle, ja tykkäsi. Oli kaunis päivä ja lämmintäkin oli. Hyvä ranta, niin lapset kuin aikuiset viihtyy.”
  • Olen käynyt rannalla itse lapsena, vienyt sinne myös lapseni ja myöhemmin lastenlapseni uimaan. Ranta on erinomainen kaikenikäisille ja -taitoisille.
  • Tärkeä paikka itselle lapsena ja nyt myös omille lapsille.

Tahinlampi sai paljon kiitosta hienona rantana, jossa on käyty uimassa monen vuoden ajan. Vuosien varrelta on kertynyt hyviä muistoja ja rantaa aiotaan käyttää jatkossakin. Muistoja kertyy siis vielä rutkasti lisää!