Kesätyösetelit haettavissa helmikuussa!

Pieksämäen kaupunki myöntää tänä vuonna 15 kappaletta 500 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Kesätyösetelit ovat haettavissa 1.2.2023 alkaen ja ne myönnetään hakuehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Miten kesätyöseteli toimii?

Ideana on, että nuori etsii itse työpaikan Pieksämäellä toimivasta yrityksestä ennen kesätyösetelin hakua. Työajan on oltava vähintään 30 tuntia viikossa ja työsuhteen kestettävä vähintään 4 viikkoa. Kesätyösetelin myöntämisen ehtona on, että työnantaja tarjoaa nuorella mielekästä, esim. oman opiskeltavan alan työtä.

Kesätyösetelin myöntämisen jälkeen nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösopimuksen, joka palautetaan Pieksämäen kaupungin nuorisotoimeen kuukausi kesätyösetelin myöntämisen jälkeen. Tuki maksetaan työnantajalle palkanmaksun jälkeen. Kopio kesätyösopimuksesta ja tukipäätös toimitetaan sekä työnantajalle että työntekijälle. Jos kesätyöseteliä ei voida myöntää, sekä työnantajaan että työntekijään ollaan yhteydessä. Tällöin kesätyöseteli ei ole voimassa.

Työsuhteen päätyttyä työnantaja antaa työntekijälle työtodistuksen ja kesätyötuki maksetaan takautuvasti työnantajan tilille, kun tarvittavat tositteet on toimitettu.

Mistä työpaikka?

Työpaikan tulee olla pieksämäkeläinen yritys. Työpaikkoja nuorille löytää esim. täältä.

Kuka on oikeutettu kesätyöseteliin?

  • 2003–2006 syntyneet
  • ammattiin opiskeleva tai lukiossa opiskeleva (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2023 samassa oppilaitoksessa) tai keväällä 2023 ammattiin valmistuva tai ylioppilaaksi kirjoittava nuori
  • pieksämäkeläinen nuori (kirjoilla Pieksämäellä 1.1.2023)

Katso kesätyöseteleitä koskeva esite, jossa on tarkempia tietoja mm. palkkauksesta ja muista työhön liittyvistä yksityiskohdista.


Lisätietoja

Pia Niilo-Rämä
erityisnuorisotyöntekijä
pia.niilo-rama@pieksamaki.fi
puh. 044 588 3419