Korona

Koronarokotuksien rokotusjärjestys muuttuu – rokotukset suunnataan ensisijaisesti iäkkäisiin

Rokotusjärjestyksen muuttaminen perustuu THL:n uuteen ohjeeseen AstraZenecan rokotteesta. Uuden ohjeistuksen mukaan AstraZenecan rokotetta voidaan käyttää myös iäkkäillä, joten rokotukset suunnataan nyt ensisijaisesti ikääntyneisiin. Rokotuksia jatketaan ikäryhmittäin, jolloin sairauksia tai riskiryhmiä ei enää huomioida. Muutos nopeuttaa iäkkäiden rokotuksia sekä yksinkertaistaa rokotusten järjestämistä.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus on auki, myös ajanvarausnumero on käytössä. Rokotusajan voi varata myös iäkkäälle (yli 70-vuotiaalle) puolisolle tai samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle puhelimitse.

Yli 75-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa tiistaina 23.3. sähköisesti ja puhelimitse. Suosittelemme varaamaan ajan sähköisesti. Ajanvarauspuhelin voi olla ruuhkautunut ja takaisin soittoa voi joutua odottamaan useamman arkipäivän. Yli 70-vuotiaalle puolisolle tai samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle rokotusaika tulee varata puhelimitse.

Odotathan rauhassa, että oman ikäryhmäsi ajanvarausvuoro alkaa ennen yhteydenottoa ajanvaraukseen. Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus koronarokotuksiin tulee aukeamaan huhtikuun aikana ja tästä tiedotamme myöhemmin.

Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset, ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view= . Sähköisestä ajanvarauksesta rokotusajan voi varata vain itselleen. Puhelinnumero koronarokotuksen ajanvaraukseen on 015 788 4430. Numero on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisin soittona. Takaisin soittoa voi joutua odottamaan useammankin arkipäivän.

Jo varatut rokotusajat ovat voimassa ja rokotukset annetaan sovitusti, myös tehosteet voidaan todennäköisesti antaa sovitun mukaisesti.