Korona

Koronatestausta lisätään Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki lisää merkittävästi koronatestaamista paikallisen koronaepidemiatilanteen vuoksi. Terveyskeskus avaa tänään uuden drive in -testauspisteen Poleenin eteen (Savontie 13). Piste on avoinna tällä viikolla joka arkipäivä maanantaista perjantaihin klo 16-18.30. Testauspisteeseen voi hakeutua suoraan ilman ajanvarausta kaikki, joilla on ollut viimeisen 7 päivän aikana koronaan viittaava oire ja jotka eivät jostain syystä ole testiin vielä hakeutuneet.

Voit hakeutua koronatestiin edelleen myös terveyskeskuksen vastaanottojen puhelinnumeron  015 788 44 31 kautta (klo 8-14 arkipäivisin). Soittaessasi vastaanotoille sinulle varataan aika koronatestaukseen terveyskeskuksen yhteyteen.

Lisäämällä testausta ja laskemalla kynnystä koronatestiin hakeutumiselle Pieksämäen kaupunki pyrkii saamaan kiinni mahdollisesti paikalliseen väestöön levinneet koronatartunnat. Tämän viikon aikana selviää, onko tarvetta jatkaa rajoitussuosituksia ja testauspistettä vielä ensi viikonkin ajan.

Koronaan viittaavia oireita ovat yskä, hengenahdistus, kurkkukipu tai kurkun karheus, nuha tai nenäntukkoisuus, haju- ja makuaistin häiriöt, päänsärky, voimattomuus, väsymys, kuume, pahoinvointi, oksentelu, ripuli. Pelkistä oireista ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.