Koronatilanne on rauhallinen. Kausi-influenssarokotuksia annetaan muiden käyntien yhteydessä

Pieksämäellä ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa edellisen (24.9.) tiedotteen jälkeen. Sairastuneiden osalta eristykset ovat päättyneet tai päättymässä, ja myös näihin tartuntoihin liittyneet karanteenit ovat päättyneet. Essoten alueella tautia on edelleen liikkeellä, vaikka tartunnat ovatkin vähentyneet. Myös koronatestausmäärät ovat vähentyneet, joten se voi osaltaan selittää vähentyneitä tartuntoja.

Rokotekattavuudessa lähestytään jo 80 %:n rajapyykkiä. Ensimmäisen rokoteannoksen on pieksämäkeläisistä yli 12-vuotiaista saanut 13 811 ja toisen annoksen 12 422 henkilöä. Kolmansia rokotuksia on pistetty 51:lle henkilölle.

Kausi-influenssarokotukset aloitetaan tänä vuonna hieman aiemmin kuin viime vuonna. Pieksämäellä influenssarokotuksia annetaan ensin riskiryhmille hoitajan (muusta syystä varattujen) vastaanottojen tai koronarokotuksen yhteydessä. Erillisiä influenssarokotusaikoja ei anneta terveyskeskuksen vastaanotoille! Influenssarokotustapahtumista ja ajanvarauksista ilmoitetaan myöhemmin. Tämän pyydämme huomioimaan, ettei terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin ruuhkautuisi.

Riskiryhmäläisille influenssarokotus on maksuton. Riskiryhmiin kuuluvat:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Alle 7-vuotiaat lapset (yli 6 kk)
  • Raskaana olevat
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat

 

Edelleen suositellaan huolellista käsihygieniaa sekä välimatkan pitämistä. Maskia suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä sekä oman harkinnan mukaan paikoissa, joissa on paljon toisilleen vieraita henkilöitä. Rokottamattomille henkilöille maskin käyttöä suositellaan aina, kun liikutaan oman kodin ulkopuolella. Näillä keinoilla voidaan ehkäistä sekä koronaviruksen että tavallisten tartuntatautien tarttumista.

Myös täyden koronarokotussarjan saaneiden kannattaa hakeutua koronatestiin, mikäli on tavallisuudesta poikkeavia flunssan oireita tai maku- tai hajuaistin muutoksia.