Korona

Koronatilanne Pieksämäellä pahenee

Pieksämäen koronatilanne pahenee. Todennäköisesti uusia tartuntoja ilmenee tulevina päivinä Pieksämäellä. Tiistaina 1.12. Pieksämäellä todettiin neljä koronatartuntaa. Näihin liittyen asetettiin karanteeniin tartunnan saaneiden lähipiiriä, työssä tai harrastuksessa altistuneita, Harjun koulun yksi luokka sekä 40 hengen yksityisiin nuorten juhliin viikonloppuna osallistuneet.

Tartunnoilla on yhteyksiä keskenään, mutta tartuntojen varsinainen alkuperä ei ole selvinnyt.

Edellä mainittuihin tartuntoihin liittyen viime viikonlopun yksityisissä nuorten juhlissa altistui iso joukko lukiolaisia ja lukio siirtyy 3.12. alkaen etäopetukseen loppuvuodeksi. Samoihin nuorten juhliin liittyen on myös todettu uusi tartunta tänään, jonka vuoksi karanteeniin on määrätty Esedun henkilökuntaa ja oppilaita.

Toinen uusi tartunta on tänään keskiviikkona todettu Harjun koulun tartuntaketjuun liittyen. Pieksämäen kaupunki testaa koko Harjun henkilökunnan tämän päivän ja huomisen (keskiviikko ja torstai) aikana. Yksi uusi Harjun koulun luokka on asetettu karanteeniin tänään.

Pieksämäkeläisiä on asetettu karanteeniin eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona jo yhteensä 150 henkilöä.

Parhaiten koronatestiin saa ajan nettiajanvarauksen kautta: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=  Olemme laajentaneet netin kautta tarjottavien testiaikojen määrää. Seuraamme ajanvaraustilannetta ja pyrimme järjestämään lisää testausaikoja tarvittaessa.

Ajankohtaiset Pieksämäen kaupungin suositukset ja rajoitukset toimintojen suhteen löydät: https://www.pieksamaki.fi/muutoksia-pieksamaen-kaupungin-palveluihin-ajalle-2-12-21-12-2020/