MASKIJAKELU PIEKSÄMÄELLÄ VÄHÄVARAISILLE

Pieksämäen kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille kaupunkilaisille. Kaupungin sosiaalitoimen, palveluohjauksen, kotihoidon sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden kotikuntoutuksen ja päivätoiminnan vähävaraiset asiakkaat saavat maskit halutessaan omilta kaupungin työntekijöiltään. Jaettavat maskit toimitetaan käyttöohjeiden kanssa yksiköihin. Kaupunki toimittaa myös Pieksämäen seurakunnan diakoniatyöhön maskeja vähävaraisille asiakkaille jaettavaksi. Muille vähävaraisille yleisen jakelun hoitaa Via Dia Pieksämäki ry ruoka-apujakelun yhteydessä maanantaisin ja perjantaisin klo 13.30- 14. Jakelu on osoitteessa Keskuskatu 24, takapihan puolella. Samassa osoitteessa toimii Via Dian kirpputori. Kaupunki seuraa tilannetta ja tarvittaessa jakelukanavia lisätään ja jakeluaikaa laajennetaan.

Maskeja saa kerrallaan noin parin viikon tarpeeseen ja kaupungin työntekijä arvioi omien asiakkaidensa tarpeen asiakkaan kanssa. Yleisessä jakelussa maskeja saa vakiomäärän kerrallaan. Osa jaettavista maskeista on kankaisia ja osa kertakäyttöisiä. Maskia on käytettävä käyttöohjeiden mukaan, jotka saa jaon yhteydessä.

Pieksämäellä liikkuessa ja asioidessa on yleensä varsin hyvin mahdollista pitää turvavälit. On myös hyvä muistaa, että työtehtävissä työnantaja on velvollinen huolehtimaan työntekijän suojavarusteista. Oireisena on aina syytä pysyä kotona.

Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa:
– joukkoliikenteessä ruuhka-aikoina
– matkalla koronatestiin ja kotiin sekä odotellessa tulosta välttämättömään liikkumiseen kuten kutsusta vointiarvio terveydenhuollossa
– karanteenisuositusmaista palatessa kotimatkalla
– maskia saa myös käyttää tarvittaessa muissa tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää turvaväliä

Aino Rubini
vt. johtava ylilääkäri
Pieksämäen kaupunki
Puh. 044 368 6710