Pieksämäellä 12 uutta koronatartuntaa – Aluehallintovirasto päätti jatkaa kokoontumisrajoituksia

Pieksämäellä on todettu 12 uutta koronatartuntaa.

Essoten alueella tartuntamäärien kasvu jatkuu, mutta maltillisemmin kuin viime viikolla. Etelä-Savon tilannekuva on valtakunnallisesti parhaiden joukossa ja ilmaantuvuus alueiden matalin. Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo, ettei tällä hetkellä ole tarvetta tehdä muutoksia alueellisesti. Herkkä testaussuositus on edelleen voimassa myös rokotetuille ja kasvomaskia suositellaan käytettävän aina sisätiloissa. Myös kontakteja suositellaan vältettävän pienissäkin oireissa.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Eilen tiedotimme aluehallintoviraston jatkaneen tilojen sulkua osassa Itä-Suomea 27.1.2022 saakka. Myös tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys on edelleen voimassa 26.1.2022 asti Itä-Suomen alueella. Tänään Aluehallintovirasto päätti jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista koko alueella.

Enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää 15.1.2022 alkaen. Edellytyksenä on, että osallistujat ja seurueet voivat välttää lähikontakteja toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai ihmisten oleskelua samassa alueellisesti tai toiminnallisesti rajatussa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Sisätiloissa voi 17.1.2022 alkaen järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista koskevat määräykset ovat voimassa 14.2.2022 saakka.