Pieksämäellä 15 uutta koronatartuntaa – aluehallintovirasto jatkoi tilojen terveysturvallista käyttöä koskevaa määräystä pääosassa Itä-Suomea

Pieksämäellä on todettu 15 uutta koronatartuntaa.

Maanantaista (24.1.2022) alkaen positiivisesta koronatestituloksesta lähetetään tekstiviesti, jonka jälkeen ollaan yhteydessä puhelimitse. Positiivisen tuloksen saaneen tulee pysyä eristyksessä puheluun saakka.

Essoten alueella suositukset edelleen samat

Päiväkohtainen tartuntojen keskiarvo Essoten alueella on yli sadan, eli tällä hetkellä määrät kasvavat taas jyrkemmin. Tällä viikolla neljän päivän aikana on todettu 410 koronavirustartuntaa. Essote muistuttaa, että testiin kannattaa hakeutua pienistäkin oireista.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronaa sairastavien määrä on tämän viikon aikana vaihdellut 5–10 henkilön välillä.

Positiivisen tuloksen saaneisiin on oltu edelleen yhteydessä ja eristyspäätökset on saatu tehtyä ja voimassa ovat valtakunnallista linjaa tiukemmat suositukset testeihin hakeutumiselle rokotetaustasta riippumatta, sekä kasvomaskien käyttösuositus sisätiloissa ja kontaktien välttämisen suositus.

Ensi viikolla suosituksia puntaroidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkoi asiakas- ja yleisötilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvää määräystä

Erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys on voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttö tulee järjestää niin, että tiloissa voidaan ehkäistä lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien keskuudessa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi asiakasmäärää rajoittamalla, järjestämällä asiakaspaikat väljästi tai suosittelemalla maskin käyttöä tiloissaan. Määräys on voimassa 20.2.2022 saakka.

Edelleen voimassa ovat myös tilojen sulkemiseen velvoittava määräys 27.1.2022 saakka ja yleisötilaisuuksiin ja yleisten kokousten rajoittamista koskevat määräykset 14.2.2022 saakka.