Korona

Pieksämäellä 5 uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on todettu tänään 5 uutta positiivista koronatartuntaa. Neljä tartunnoista on perheen sisäisiä tai jo edeltävästi karanteenissa olleilla. Yksi tartunnoista oli Valona vanhuspalveluyksikössä työskennelleellä henkilöllä.

Valona vanhuspalveluissa tehtiin eilen asukkaiden ja hoitajien joukkotestaus, jossa ei todettu muita uusia sairastuneita asukkaita.

Valonassa henkilöstö testataan vielä tiistaina 22.12.2020. Valona poikkeaa tavallisesta työpaikasta ja tästä syystä joukkotestauksia on jatkettu. Hoivakodissa eristykseen ja karanteeniin määrätyt asukkaat tarvitsevat ympärivuorokauden hoivaa ja huolenpitoa, eikä heitä voi hoitaa ilman fyysistä kontaktia.

”Osa koronaan sairastuneista työntekijöistämme on päässyt jo takaisin työnsä pariin. Arki asumispalveluyksikössämme sujuu nyt rauhaisasti. Koronaan sairastuneita asukkaita hoidetaan omassa kerroksessaan, jossa hoitotyön tekevät Pieksämäen kaupungin hoitajat”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valonassa toimii omaisille kaksi puhelinnumeroa, johon omaiset voivat soittaa ja tiedustella läheisensä vointia. Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelut omaispuhelimeen ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, sillä itse yksikössä on kiire.

Lisäksi Pieksämäen kaupungin koronaosaston potilaiden omaislinja avataan lauantaina 19.12. Omaislinja palvelee koronatartunnan saaneita asukkaita päivittäin klo 13-14 numerossa 044 368 6869. Koronapotilaiden puhelimeen pyydetään omaisilta mahdollisimman lyhyitä tiedusteluja, jotta mahdollisimman moni ennättää saada tietoja läheisistään.

Essote on tänään päättänyt säilyttää koronaepidemian kiihtymisvaiheen suositukset ja ohjeistukset ainakin 11.1. saakka. Pieksämäkeä Essote suosittaa pysymään leviämisvaiheen ohjeissa ja määräyksissä. Leviämisvaiheen ohjeet ovat Pieksämäellä tällä hetkellä voimassa maanantaihin 21.12. asti. Kaupungin johtoryhmä ja perusturvalautakunta kokoontuvat maanantaina tekemään päätöksiä suositusten ja rajoitusten jatkamisesta.