Korona

Pieksämäellä 7 uutta koronatartuntaa – ei laajoja karanteeneja

Pieksämäeltä on löytynyt tänään 7 uutta koronatartuntaa. Näistä tartunnoista kolme on Valona vanhuspalveluissa ja kolme perheiden sisäisiä tartuntoja. Yhden suhteen jäljitystyö on vielä kesken, mutta laajoilta karanteeneilta vältyttänee.

– Ensi viikon alkupuolella nähdään, ovatko Pieksämäen ketjut hallussa ja miten kovasti painetta keskussairaalaan potilaista tulee. Valtaosa Pieksämäen viimeisistä tartunnoista on havaittu lupaavasti karanteeniin asetettujen joukosta tai sairastuneiden lähipiiristä. Rajoitusten suhteen ei ole syytä yhtään lepsuilla, sillä yksikin tartunta voi levitä laajalle, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit vetoavat edelleen, jotta alueen asukkaat pidättäytyisivät jopa yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

– On viisasta siirtää tämän vuoden yksityistilaisuudet koronarokotusten jälkeiselle ajalle, jotta saamme turvallisen joulun kaikille, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Valona ja seurakunta avasivat keskustelupuhelimet omaisille

Valona Vanhuspalvelut ja Pieksämäen seurakunta ovat tänään avanneet keskustelupuhelimia huolissaan oleville omaisille ja Valonan henkilökunnalle. Valonan omaispuhelin on avatu tänään klo 12 alkaen. Puhelinlinja on auki klo 15 saakka. Huomisesta alkaen puhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelimeen vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimen numero on 020 754 2222.

Omaispuhelimeen voi soittaa ja kysyä kuulumiset oman läheisensä voinnista. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, koska itse yksikössä on todella kiire.

Pieksämäen seurakunnassa on perustettu keskusteluapupuhelin Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten, josta saa päivystävän papin kiinni. Seurakunnasta on myös varattu tila keskusteluja varten, joten keskustelut voidaan käydä puhelimitse tai kasvotusten. Päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.