Korona

Pieksämäellä 7 uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä todettiin tänään 7 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista 4 kappaletta todettiin jo karanteenissa olevilla ja nämä tartunnat ovat perheensisäisiä tartuntoja.

2 tartuntaa todettiin Partaharjun puutarhan työntekijöillä. Tartuntojen jäljitys on vielä käynnissä.

Lisäksi todettiin vielä 1 tartunta Valonan työntekijällä, joka on ollut edeltävästi karanteenissa. Eilen tehdyssä Valonan asukkaiden joukkotestauksessa ei löytynyt uusia tartuntoja asukkailta.

”Tilanne Valonan asumispalveluyksikössä noudattelee koronavirukselle tyypillisiä taudinkuvia ja -kulkuja. Osa potilaista on viime viikkoa selvästi huonommassa kunnossa, mutta osa on edelleen hyvävointisia. Kaupungin terveydenhuollon yksikössä Valonassa arki on lähtenyt rullaamaan hyvin,” Pieksämäen kunnan vt. ylilääkäri Aino Rubini sanoo.

”Asumispalveluyksikössämme on haastavasta koronatilanteesta huolimatta hieno yhteen hiileen puhaltamisen henki päällä. Kaiken keskiössä on koko ajan paras mahdollinen hoito asukkaillemme”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden koronalääkärit haluavat jälleen kiittää alueen väestöä vastuullisesta käyttäytymisestä sen jälkeen, kun koronatilanne Etelä-Savossa paheni.

– Ihmiset ja yritykset ovat toimineet erinomaisesti. Tartuntojen leviämisen ehkäisyssä meidän kaikkien toiminta on merkityksellistä. Vähennetään sosiaalisia kontakteja, pidetään turvavälejä ja käytetään maskia tilanteissa, joissa kohtaamiset muiden kuin oman perheen kanssa ovat välttämätöntä. Muistetaan hyvä käsihygienia, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.