Pieksämäellä on todettu 11 uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on todettu edellisen tiedotteen jälkeen 11 uutta koronatartuntaa.

Essoten alueella tartuntojen määrä näyttää edelleen kasvavan eikä epidemia-aallon huippua ole todennäköisesti vielä Etelä-Savossa nähty, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 18.1.2022 käymään läpi koronatilannetta. Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvään Aluehallintoviraston päätökseen aiotaan esittää jatkoa (tällä hetkellä voimassa 26.1.2022 saakka). Ensi viikolla koronanyrkki pohtii laajempaa jatkostrategiaa.

Terveydenhuollon kantokykyä Essoten alueella suojaa osaltaan korkea rokotuskattavuus. Seppälän mukaan henkilöstö on venynyt mahtavasti tehosterokotuksissa ja ensi viikon lopulla ollaan jo tilanteessa, jossa kaikilla tehosterokotteen nopeutetusti halunneilla on ollut mahdollisuus se saada.

Vähitellen henkilöstöä päästään siirtämään takaisin normaaleihin tehtäviinsä purkamaan kiireettömän hoidon ruuhkaa, mutta vaikutukset näkyvät herkästi, jos sairaalahoidon tarve äkillisesti kasvaa tai henkilöstö sairastuu. Seppälä kertoo terveydenhuoltojärjestelmän stressinsietokyvyn olevan matala, eikä ylimääräistä kapasiteettia ole.

Valtakunnallisesti vertailtuna hoitojonojen tilanne Essotessa on yhtä hyvällä tasolla kuin alueellinen koronan ilmaantuvuus ja sairaalahoidon tarve. Seppälä kiittelee henkilöstöä hienosti tehdystä työstä kovassa paineessa.