Pieksämäellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa – useita karanteeneja määrätty ja nyt myös julkisia mahdollisia altistumispaikkoja

Pieksämäellä on eilisen ja tämän päivän aikana todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tartuntojen alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella. Eilen todetusta tartunnasta karanteeniin määrättiin neljä henkilöä, joista tänään todettiin uusi koronatartunta. Tänään todetusta tartunnasta karanteeniin määrättiin 25 ihmistä.

Mahdollisia julkisia altistumispaikkoja ovat:

  • la 27.11 klo 11.20-12.10 Päivä paloasemalla tapahtuma
  • Su 28.11 klo 20-20.20 Naarajärven Sale
  • Ma 29.11. klo 13-13.45 Citymarket Pieksämäki

Tartunnat leviävät nyt erityisesti rokottamattomien keskuudessa ja tautia on paljon liikkeellä ympäristökunnissa.

– Tällä viikolla useassa tartunnassa lähde on valitettavasti jäänyt epäselväksi. Se kertoo siitä, että tautia on nyt paljon liikkeellä ja erityinen varovaisuus on tarpeen, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo Essoten tilanteesta. Pieksämäellä tartunnat on saatu hyvin jäljitettyä ja altistuneet on tavoitettu.

Tällä viikolla ei tullut voimaan uusia rajoituksia tai suosituksia, mutta Essoten alueella on voimassa vahva maski- ja koronatestisuositus. Testiin tulee hakeutua pienistäkin oireista ja varsinkin, jos on tieto altistumisesta. Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu ensi viikon tiistaina arvioimaan tilannetta ja mahdollisia toimenpiteitä.

Pieksämäki tiedottaa ensi viikon tiistaina tarkemmin kolmannen rokoteannoksen jakelun ja ajanvarausten laajentamisesta nuoremmille/tai 18-vuotta täyttäneille ikäryhmille. Myös 5 – 11 -vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvarauksesta tiedotetaan erikseen, kun lapsille tarkoitetun Comirnaty-rokote on saatavilla Suomessa. Myös kolmansissa koronarokotuksissa noudatetaan edelleen rokotusjärjestystä vanhimmasta nuorempaan, koska ikä on merkittävin koronataudille altistava tekijä.

Nyt on ehdottoman tärkeää huolehtia käsihygieniasta sekä maskin käytöstä tilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontaktia oman perheen ulkopuolisiin ihmisiin. Toivottavaa on, että nämä asiat huomioidaan myös näin pikkujoulujen aikaan ja Itsenäisyyspäivän juhlinnassa.

Koronatestiin tulee hakeutua herkästi jo pienistäkin oireista. Näin saamme mahdollisimman nopeasti tartunnat todettua ja estettyä laajojen altistumisketjujen syntymisen.

Ohjeet koronatestiin hakeutumisesta ja julkisista altistumispaikoista löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.