Pieksämäellä on todettu neljä uutta koronatartuntaa karanteenissa olevilla henkilöillä – Essoten alueella tilanne on huolestuttava

Maanantain jälkeen on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki sairastuneet ovat olleet jo karanteenissa, joten julkisia altistumispaikkoja ei näistä tartunnoista ole.

Esedun Pieksämäen toimipisteellä, teknologia kampuksella, on voinut altistua koronavirukselle viime viikon keskiviikkona 15.12. noin klo 8.15 – 13.15 ja torstaina 16.12. noin klo 8.15 – 12.30.

Sairastunut henkilö on ollut ruokailemassa Viikunassa noin klo 10.45 – 11.20 molempina päivinä. Sairastuneen henkilön kotipaikka on muualla, joten tartunnanjäljitys on hoidettu sieltä käsin. Mahdollisesti altistuneita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan testiin lievistäkin oireista.

Essoten alueella tautitilanne on pysynyt huolestuttavalla tasolla ja koko maassa tartuntoja on erittäin paljon. Uusia rajoitustoimia on todennäköisesti luvassa joulun jälkeen ja niistä tiedotetaan lähemmin silloin.

Joulua suositellaan vietettäväksi koronaturvallisesti omassa lähipiirissä ja perheen ulkopuolisia kontakteja kannattaa välttää. Mikäli on menossa juhlimaan isommalla porukalla, kannattaa kotitestejä tehdä ennen kuin tapaa ihmisiä. Joulun vietossa on hyvä muistaa huolellinen käsihygienia sekä turvavälit mahdollisuuksien mukaan. Maskia kannattaa käyttää sisätiloissa aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Myös RS-virus jyllää alueella ja jouluostoksilta kannattaa mahdollisuuksien mukaan jättää lapset pois.