Korona

Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta – joitakin lievennyksiä rajoituksiin

Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta. Sairastunut oli jo asetettu karanteeniin ja mahdollisia altistumisia ei ole tapahtunut.

Essoten linjauksen mukaan etäopetuksessa olevat oppilaitokset sekä Seutuopisto siirtyvät lähiopetukseen 12.4. alkaen. Seutuopiston liikuntakurssit eivät siirry lähiopetukseen. Lähiopetuksessa tulee huomioida turvallisuus: käyttää maskia, noudattaa turvavälejä sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voidaan aloittaa 10 hengen rajoituksella myös sisätiloissa. Aikuisten harrastustoiminta pidetään edelleen tauolla.

Aluehallintoviraston päätöksellä yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen 6 henkilöä, tämä rajoitus on voimassa 22.4. asti. Myös Veturitori sekä uimahalli pysyvät edelleen suljettuina. Nuorisotila avaa ovensa 12.4. kokoontumisrajoituksin.

Vaikka tilanne on rauhallinen ja tartuntoja on vähän, täytyy muistaa, että muuntunut virus oireilee vasta noin kahden viikon kuluttua altistumisesta. Turvaväleistä, käsihygieniasta sekä maskin käytöstä täytyy huolehtia edelleen.