Korona

Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta, karanteeniin määrätty yksi. Lisäksi useita on mahdollisesti altistunut viikonloppuna.

Tänään on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella ja karanteeniin on määrätty yksi henkilö. Tästä tartunnasta ei ole julkisia altistumispaikkoja.

Lisäksi paikkakunnalla järjestetyllä leirillä on viikonloppuna todettu koronatartunta ja kaikki paikalla olleet ovat mahdollisesti altistuneet ja ohjattu menemään koronatestiin. Asian tiimoilta kokoontuu huomenna karanteenityöryhmä ja sen jälkeen tiedotamme asiasta lisää.

Nyt on ehdottoman tärkeää mennä testiin pienistäkin oireista ja huolehtia turvaväleistä sekä käyttää maskia myös ulkotiloissa, kun turvavälin pitäminen ei onnistu.

Koronarokotuksien sähköisessä ajanvarauksessa on ilmennyt ongelmaksi se, että sieltä varataan aikoja toiseen rokotukseen. Sähköisestä ajanvarauksesta voi varata ajan vain ensimmäiseen rokotukseen. Sieltä ei voi varata aikaa aikaistaakseen toista koronarokotetta. Toisen rokotteen ajan saa ensimmäisen pistoksen yhteydessä ja mahdollisista aikaistamisista tulee aina soittaa ja niihin tulee olla pätevä syy.

Meillä on vielä paljon kokonaan rokottamattomia henkilöitä ja heille on turvattava rokotteet. Juuri alkamassa olevat nuorison rokotukset vaativat paljon resursseja ja rokotteita, ja näihin nimenomaan itse aikaistetut toiset rokotteet vaikuttavat heikentävästi.