Pieksämäellä seitsemän uutta koronatartuntaa – Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi tilojen sulkupäätökset Etelä-Savossa

Edellisen tiedotteen jälkeen Pieksämäellä on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa.

Karanteenikäytänteitä muutettiin tänään Pieksämäellä. Positiivisen koronatestituloksen saaneet henkilöt eristetään edelleen, mutta altistuneita ei aseteta karanteeniin. Kuitenkin jo karanteeniin asetettujen henkilöiden osalta karanteeni on edelleen voimassa.

Tilojen sulkupäätös kumottiin

Eilen Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti kumoavansa tilojen sulkupäätökset Etelä-Savon ja Pohjois-Karjan sairaanhoitopiirien alueilla. Tällä hetkellä tartuntatautilain mukaiset edellytykset tilojen sulkemista koskeville rajoituksille eivät täyty sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella.

Kokoontumisrajoituksia koskeva päätös on edelleen voimassa 14.2.2022 saakka. Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää rajatuissa ulkotiloissa niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää. Sisätiloissa puolestaan on mahdollista järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia. Aluehallinto virasto käynnistää kuitenkin myös kokoontumisrajoitusten arvioinnin.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva päätös on voimassa 20.2.2022 asti. Toiminta tiloissa on järjestettävä niin, että henkilöiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää, edellyttämällä kasvomaskin käyttöä tai sijoittelemalla asiakaspaikat väljemmin.

Aluehallintovirasto muistuttaa tiedotteessaan, että kun rajoituksia kevennetään, jokaisen vastuullinen toiminta korostuu. Käytä kasvomaskia, huolehdi turvaväleistä ja noudata hygieniaohjeita. Aluehallintoylilääkäri Sami Remes myös korostaa, että rokotukset ottamalla vähennetään vaikean tautimuodon ja sairaalahoidon riskiä merkittävästi.