Pieksämäellä tartuntamäärät kasvussa, yleisötilaisuuksia koskevat henkilörajoitukset päättyvät Essoten alueella

Pieksämäellä koronatilanne on pysynyt samana ja tartuntamäärät ovat edelleen kasvussa.

Maanantaina Essote tiedotti, että koronamäärien kasvu jyrkkenee ja samoin myös sairaalahoidon tarve kasvaa. Viime viikolla todettiin 1378 tartuntaa. Terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan ei voida vielä sanoa, että epidemiahuippu olisi ohitettu, koska tartuntamäärissä ja hoidon tarpeessa ei ole näkyvissä pienintäkään laskua. Seppälä muistuttaakin, että on tärkeää edelleen vähentää henkilökontaktien määrää ja käyttää sisätiloissa maskia.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys edelleen voimassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti yleisötilaisuuksien henkilömäärää rajoittavan määräyksen päättymisestä Essoten alueella. Aluehallintovirasto ei jatka yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoittamista 20.2.2022 jälkeen.

Edelleen voimassa on tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys 6.3.2022 saakka. Erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa toiminta täytyy järjestää niin, että osallistujien ja seurueiden välillä lähikontaktin aiheuttamaa riskiä voidaan ehkäistä esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, rajoittamalla asiakasmäärää tai sijoittamalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin. Toimijoiden tulee tehdä määräykseen liittyen kirjallinen suunnitelma, joka on asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta muistuttaa, että rajoitusten lieventyessä korostuu jokaisen kansalaisen oma vastuullinen toiminta. Tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä ovat edelleen turvavälit, hyvä käsihygienia ja kasvomaskin käyttö.