Pieksämäellä todettu kaksi uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on tänään todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen sairastunut oli jo karanteenissa. Toisesta tartunnasta on yksi henkilö asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperästä ei ole tietoa, mutta julkisia altistumispaikkoja ei ole tiedossa.

Tautia on edelleen liikkeellä ja se tarttuu helposti. Testiin kannattaa hakeutua, mikäli on tieto altistumisesta tai poikkeavia flunssan oireita tai haju- ja makuaistin muutoksia.

Rajoituksien poistumisesta huolimatta turvaväleihin kannattaa edelleen kiinnittää huomiota ja käyttää maskia tiloissa, joissa on paljon toisilleen vieraita ihmisiä. Huolellinen käsihygienia ehkäisee tehokkaasti viruksien tarttumista ja on tärkeää nyt kun liikkeellä on muitakin viruksia.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan vakavasti immuunipuutteisille henkilöille sekä niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotuksen lyhyellä (3-5vkoa) aikavälillä. Ajan voi varata puhelimitse tai sähköisestä ajanvarauksesta. Sähköisessä ajanvarauksessa aikoja näkyy myös niille, joilla ei ole oikeutta kolmanteen rokotukseen. Rokotuksen yhteydessä tarkistetaan ajanvarauksen oikeellisuus. Turhat varaukset kuormittavat rokotushenkilöstöä. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.