Korona

Pieksämäellä todettu tämän viikon aikana kolme koronatartuntaa. Valtaosa koronarokotteista tehosteita.

Pieksämäellä on tämän viikon aikana todettu kolme koronatartuntaa. Kaikkien tartuntojen alkulähde on paikkakunnan ulkopuolella ja julkisia altistumispaikkoja ei ole. Tartunnoista karanteeniin on määrätty viisi henkilöä.

Koronarokotuksiin ei aikoja varata enää aiempaan tahtiin ja siitä syystä aikoja ei ole niin runsaasti varattavissa sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä. Aikoja kuitenkin on tarjolla, mutta ei välttämättä joka päivälle.

Voit varata Pieksämäellä ajan koronarokotukseen joko sähköisesti osoitteessa https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=   tai puhelimitse numerosta 015 788 4430. Puhelinpalvelu on avoinna ti-pe klo 9-13 ja toimii ainoastaan takaisinsoittopalveluna.  Palvelussa voi olla ruuhkaa ja puhelua voi joutua odottamaan pari arkipäivää, puheluita ei soiteta viikonloppuisin.

Tällä hetkellä ajanvarauspuhelin on pahoin ruuhkautunut rokoteajan siirtäjistä, joten pyydämme nyt malttia tämän asian tiimoilta. Meillä on vielä paljon henkilöitä, jotka eivät ole saaneet ensimmäistä rokotusta ja heille on rokotteet varmistettava.
Koronarokotteen toista annosta voi aikaistaa rokotteiden saatavuuden puitteissa ja aikaisintaan kahdeksan ( 8 ) viikon päähän ensimmäisestä annoksesta.
THL:n ohjeen mukaan annosväliä suositellaan lyhennettävän alle 8 viikkoon vain poikkeuksellisista syistä, esimerkiksi syöpähoitojen alkamisen tai pitkäaikaisen ulkomaan työkomennuksen vuoksi, tapauskohtaisesti harkiten.
Rokotusväli ei siis virallisesti muutu mRNA-rokotteiden osalta, vaan tämän on tarkoitus mahdollistaa joustavampi rokotusten suunnittelu ja toteutus.

 Koronarokotteen toista annosta voi aikaistaa rokotteiden saatavuuden puitteissa ja aikaisintaan kahdeksan ( 8 ) viikon päähän ensimmäisestä annoksesta. Välin lyhentämistä alle kahdeksaan viikkoon tulee harkita tarkoin ja vain perustellusta syystä. Uuden rokotusajan varaus tapahtuu soittamalla, jolloin saadaan varattua toinen rokotusaika lyhemmälle välille.